VIDEO. Marginalizarea persoanelor cu handicap în societate, denunțată de Papa Francisc

Papa Francisc a denunțat duminică, în fața câtorva zeci de mii de credincioși reuniți în Piața Sfântul Petru cu ocazia Jubileului Milostivirii dedicat bolnavilor și persoanelor cu dizabilități, „patologia tristeții” din societatea contemporană și marginalizarea persoanelor cu handicap.

Societatea actuală are tendința de a ascunde sau de a masca imperfecțiunile, a susținut Suveranul Pontif în cadrul mesei solemne de duminică, organizată cu ocazia Jubileului Milostivirii din Anul Sfânt al Milostivirii. Pentru prima oară, lectura Evangheliei a fost dramatizată de un grup de persoane cu handicap mental ce au fost îmbrăcate în costume din perioada lui Iisus, care au imitat prin gesturi povestea femeii păcătoase care a uns cu parfum picioarele lui Iisus și apoi le-a spălat cu lacrimile sale.

La ceremonie au participat ministranți cu sindromul Down și un diacon afectat de surditate, iar mesajul mesei a fost tradus în limbajul internațional al semnelor.

„În aceste zile considerăm că o persoană bolnavă sau cu handicap nu poate fi fericită pentru că o astfel de persoană este incapabilă să ducă stilul de viață impus prin cultura de divertisment. În această epocă în care îngrijirea trupului a devenit un mit de masă și prin aceasta o afacere economică, ceea ce este imperfect trebuie mascat pentru că o astfel de persoană atentează la liniștea privilegiaților și pune într-o lumină defavorabilă modelul dominant”, a susținut Papa Francisc.

Suveranul Pontif a propus „terapia prin zâmbet” care trebuie să le redea dorința de viață celor afectați de „patologia tristeții”.

AgerpresCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.