Ion Sturza bate alarma în privința conflictului transnistrean: „Riscăm să fim impuși să acceptăm decizii dezastruoase pe termen lung”

Ion Sturza

Ion Sturza. Foto: fb.com/i.sturza

Ex-premierul Ion Sturza a atenționat autoritățile de la Chișinău să nu ia decizii pripite în contextul presiuni enorme asupra R. Moldova în privința reglementării conflictului transnistrean.

„Se pune o presiune imensă pe Moldova pentru a accepta soluții tranzitorii. E un front comun al «negociatorilor» SUA, Germania și Rusia împotriva intereselor de lungă durată ale Moldovei. De dragul unei soluții de moment a președinției germane la OSCE, riscăm să fim impuși să acceptăm decizii dezastruoase pe termen lung. Din culise pot să mai adaug că, la un moment dat, drept «argument» s-a recurs și la promisiunea unui sunet de telefon făcut de către doamna Nuland către «mister P.». Visul de aur al diplomației țărilor mari, firul roșu cu cei ce iau decizii… Să fim atenți, deciziile importante nu se iau din disperare…”, a scris Sturza pe o rețea de socializare.

Recent, și expertul Victor Chirilă, directorul Asociației pentru Politică Externă, a vorbit despre presiunile asupra Chișinăului făcute la Berlin, unde la începutul lunii au fost reluate negocierile în formatul „5+2”. Potrivit expertului, în pofida tensiunilor, negociatorii din partea Chișinăului s-au descurcat bine.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.