Printre candidații la funcția de membru CEC este și Iurie Ciocan

Iurie Ciocan

Iurie Ciocan. Foto: flux.md

Actualul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a fost înaintat în calitate de candidat la funcţia de membru în noua componenţă a CEC, notează IPN.

Iurie Ciocan vine să-l înlocuiască pe Eduard Răducan, care şi-a retras anterior candidatura, în favoarea funcţiei de director la Centrul pentru protecţia datelor cu caracter personal.

Un amendament de modificare a proiectului de hotărâre cu privire la componenţa CEC a fost înaintat de deputatul PDM, Sergiu Sârbu, şi susţinut în Comisia juridică, numiri şi imunităţi în şedinţa de miercuri, 15 iunie. Potrivit deputatului democrat, candidatura lui Iurie Ciocan a fost propusă de către majoritatea parlamentară.

Astfel, componenţa nominală a Comisiei, care urmează să fie propusă Parlamentului pentru examinare, este formată din actualii membri ai CEC – Iurie Ciocan, Vasile Gafton şi Andrei Volentir. La fel, este vorba despre fostul viceministru al Justiţiei, Sergiu Gurduza, şi consilierul municipal care este şi juristul PSRM, Maxim Lebedinschi. Printre cei propuşi mai este şi Veaceslav Agrigoroae, care, conform CV-ului, este consilier de deputat în Parlament, Rodica Ciubotaru, juristă şi şefă de secţie în cadrul unui SRL, şi Alina Russu, care este şefa Cabinetului preşedintelui fracţiunii PCRM. De asemenea, candidatul înaintat de preşedintele Nicolae Timofti este Vladimir Şarban.

Mandatele membrilor CEC au expirat la 11 februarie 2016.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.