Copac doborat_furtuna

Foto: Evghenii Panasenco / sputnik.md

Şeful întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” din sectorul Buiucani a fost reținut aseară de oamenii legii, fiind bănuit de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei femei din cauza prăbușirii unui copac.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, bărbatul riscă până la șase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Cauza penală pe acest fapt a fost pornită pentru neîndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor de serviciu. Potrivit materialelor urmăririi penale, reprezentanții întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” din sectorul Buiucani ar fi fost sesizaţi de către cetăţeni despre pericolul prăbuşirii copacilor din zonă, însă nu ar fi reacţionat şi nu au asigurat o verificare eficientă a arborilor amplasaţi pe teritoriul deservit, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei.

Amintim că, în urma furtunii de ieri, o femeie a fost strivită mortal de un arbore căzut pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani din Chișinău, iar alte două persoane au fost rănite în rezultatul prăbuşirii copacilor din sectorul Botanica. Totodată, s-au produs mai multe ruperi de copaci, care, în timpul căderii, au provocat daune în proporţii mari, deteriorând maşini şi alte bunuri materiale.

Reclame