Vlad Plahotniuc: Eu nu voi vota în veci un politician pentru ceea ce spune

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto: adevarul.ro

Vlad Plahotniuc asigură că nu-și va abandona țara la greu și că va ajuta cu tot ce poate R. Moldova să se însănătoșească economic și să rămână stabilă. Totodată, politicianul militează pentru modernizarea clasei politice și îi îndeamnă pe moldoveni să nu-și creeze eroi falși și să nu fie generoși cu politicienii populiști.

Într-un interviu pentru publicația „Timpul”, citat de Infotag, Plahotniuc îi îndeamnă pe oamenii să nu creadă în ce spun politicienii și să nu-l creadă nici măcar pe el, dar să le ceară acțiuni concrete și să-i judece după rezultate.

„Moldovenii sunt foarte dezamăgiți de politică, li s-au creat așteptări uriașe de-a lungul anilor, după care au trecut prin dezamăgiri mari. Noi avem tendința asta de a ne crea falși idoli și a da prea mult credit unor pretinși eroi politici, care se împachetează într-un ambalaj strălucitor până obțin voturile, după care nu fac nimic. Dar e important ca oamenii să învețe din aceste dezamăgiri și să nu se mai lase înșelați, să nu mai fie generoși cu politicienii populiști și cu alți viitori aspiranți la poziția de erou al națiunii. Eu oamenilor le-aș transmite mesajul să nu mai creadă în ce spun politicienii, să nu mă creadă nici pe mine, să ne ceară tuturor acțiuni concrete și rezultate, apoi să ne judece pe fiecare după ceea ce am făcut. Iar când politicienii vin la ei cu promisiuni, să nu-i asculte, ci să-i trimită la muncă”, a declarat Plahotniuc.

Încrederea oamenilor se câștigă prin acțiuni și rezultate, nu prin promisiuni și discursuri, susține Plahotniuc, care este totodată și coordonator al Consiliului Alianței de guvernare.

„Eu nu aș vota în veci un politician doar pentru spusele lui. Sigur că eu am păcatele mele. Ca politician, ca om de afaceri, ca simplu om, am făcut greșeli. Nu sunt sfânt. Niciun politician nu e sfânt, cine va spune că e altfel, va minte, vă amăgește din nou. Sunt moldovean cu toate bunele și relele noastre, îmi place sa trăiesc cu pasiune viața, inclusiv în munca mea, uneori evident că o dau și în bară. Nu am venit însă niciodată în fața oamenilor să fac promisiuni. Nu am înșelat oamenii ca să câștig voturi, dovadă fiind și faptul că n-am fost preocupat niciodată activ să am o imagine pozitivă”, explică acesta.

Prim-vicepreședintele PDM afirmă că este nevoie de modernizarea clasei politice la fel ca instituțiile statului.

„Mă voi implica activ în politică, iar când spun asta, am în vedere că o voi face așa cum cred eu că trebuie să fie un politician, iar oamenii vor fi cei care vor decide dacă așa e bine sau preferă modelele pe care le-au votat până acum. Politicienii nu sunt iubiți de oameni din cauza că politica nu se intersectează cu nevoile lor reale, clasa politică are și ea nevoie de modernizare, la fel ca instituțiile statului, partidele trebuie să se reformeze și să schimbe substanțial modul în care fac politică, toate partidele trebuie să facă asta, inclusiv PDM. În proiectul meu politic pentru următoarea perioadă intră și acest obiectiv, de modernizare și transparentizare a procesului politic”, a precizat Vlad Plahotniuc.

Totodată, democratul dă asigurări că nu-și va abandona țara la greu și că va ajuta cu tot ce poate R. Moldova să se însănătoșească economic și să rămână stabilă.

„Unii mă întreabă de ce nu am plecat din țară să trăiesc fericit undeva și să mă bucur de viață, pentru ce îmi trebuie mie politica din R. Moldova. Am fost întotdeauna un om de echipă, un om care a ținut la echipa din care am făcut parte. Niciodată nu mi-am abandonat echipa la greu! Nu-mi voi abandona nici țara la greu, dimpotrivă, voi ajuta cu tot ce pot ca R. Moldova să se însănătoșească economic și să rămână stabilă, indiferent că vorbim de politica internă sau de provocări venite din exterior”, a declarat Vlad Plahotniuc.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Foarte mare dreptate aa avut aici Plahotniuc! De ochii lumii a fost votat și PLDM pentru că promitea marea și sarea și la sfîrșit cu ce ne-am ales ? Cu un miliard furat din bănci și cu o mulțime de instituții fraudate!

    Apreciază

  2. Dacă aș fi în locul DVS i-aș închide pe Țopi și pe tot clanul Lucinschi care au delapidat statul de miliarde de lei! Așa poate vom scăpa de toată clasa asta ar hoților care au tras țara în Jos!

    Apreciază

  3. Din pacate inca putini constientizeaza ceea ca trebuie de judecat politicienii dupa fapte si nu dupa vorbe. Toti vorbesc prumos pentru a ademeni sustinatori, insa cu adevarat lucreaza foarte putini.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.