Filat pleacă din PLDM. Cine va fi noul „al vostru”: Pistrinciuc, Palihovici sau Sturza?

Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

După ce a fost amânat în repetate rânduri, Congresul al VII-lea extraordinar al PLDM va avea loc sâmbătă, 18 iunie. În cadrul evenimentului ar urma să fie anunțată demisia lui Vlad Filat de la cârma partidului, după care să fie alese noile organe de conducere ale formațiunii.

Unele surse media scriu că deputatul liberal-democrat Tudor Deliu, care nu face parte din conducerea partidului, ci din conducerea fracțiunii, a spus că marele eveniment ar trebui să aibă loc, așa cum anterior a anunțat conducerea PLDM.

Amintim că la sfârșitul lunii mai curent, fostul premier Vlad Filat a decis să abandoneze formaţiunea pe care o conduce, PLDM. Un mesaj în acest sens a fost publicat pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, nu se cunoaște cine ar putea fi succesorul lui Vlad Filat. Anterior, a fost vehiculat numele fostului premier Valeriu Streleț, desemnat de Vlad Filat drept lider interimar al PLDM. Însă într-un termen foarte scurt Streleț practic a dispărut din spațiul public. Persoane din anturajul lui Streleț au declarat pentru Sputnik.md că acesta ar prefera mai curând să-și caute de afacerile sale.

Potrivit sursei citate, alte figuri care sunt considerate drept potențiali candidați la șefia PLDM sunt deputații Vadim Pistrinciuc și Liliana Palihovici. De asemenea, a fost vehiculat și numele lui Ion Sturza. Există însă și presupunerea că în fruntea formațiunii ar putea fi promovată o persoană nouă, capabilă să asigure și finanțarea PLDM, dar care să-i fie loială lui Vlad Filat.

PLDM a fost constituit în anul 2007.

În octombrie 2015, deputaţii din Parlamentul RM au votat pentru suspendarea imunităţii parlamentare a lui Filat. Din toamna anului trecut, acesta se află în arest preventiv. Vlad Filat este cercetat în calitate de învinuit în dosarul fraudelor bancare, fiind suspectat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi abuz în serviciu cu obţinerea de foloase.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

6 răspunsuri

 1. Imi plac acestea de al Argumentul,,, Cine va fi noul Filat :D….Intr-adevar un partid cu principii criminale indeferent de conducerea acestuia tot un partid criminal va ramane, caci acolo toti sunt ca seful lor.

  Apreciază

 2. Mie mi-ar fi rusine sa fiu membru sau presedinte al unui asemenea partid! Putinii care au mai ramas cred ca nu au alte optiuni.

  Apreciază

 3. Eu cred ca Stuza va ramane mostenitorul PLDM, dar el va conduce partidul neoficial. Deci presedinte va fi ales altcineva.

  Apreciază

 4. Ori cu Filat, ori fara el, PLDM sa uscat. Nu mai bate vintul in pinzele inverzite ale acestora. Iar al de Pistrincuc si Pulihovici n-au decit sa sufle

  Apreciază

 5. Cine va primi invidia lui Filat din zona?! Desi cel mai bine era daca Maia Sandu devenea presedintele PLDM -ului. Logic asa ar trebui sa fie, deoarece ea este unica pe care se bazeaza la vreun perevorot daca lumea se aluneca cu minte a si o voteaza.

  Apreciază

 6. Oriunde n-ar fi Filat, el oricum va conduce din urma atit PLDM-ul, cit si ramasitele acestuia PAS, PPEM si PDA. Dupa ce a furat miliardul, Filat are o putere si mai mare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.