Putin: „Sunt sigur că nimeni nu dorește așa ceva. Noi cu siguranță nu dorim”

Vladimir-Putin_radioiasi.ro

Foto: radioiasi.ro

Președintele rus, Vladimir Putin, a reproșat vineri statelor occidentale că au sprijinit ceea ce a numit „lovitura de stat” din Ucraina, în anul 2014.

Potrivit lui Putin, asta a fost cauza vărsării de sânge ce a urmat în această țară, dar a subliniat că el nu dorește un nou Război Rece cu Occidentul și nu îi place să se gândească la faptul că am aluneca înspre o astfel de confruntare, notează Agerpres, cu referire la agenția Reuters.

„De ce să sprijini o lovitură de stat în Ucraina ? Normal ar fi fost ca opoziția, aflată în prezent la conducere, să fi venit la putere prin mijloace democratice”, a indicat Putin în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în cadrul Forumului economic internațional, desfășurat la Sankt-Petersburg.

Liderul de la Kremlin a apreciat în continuare că modul în care s-a produs schimbarea de putere în Ucraina la începutul anului 2014 — când fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, a fost nevoit să fugă în Rusia — a înfricoșat populația rusofonă din Crimeea și estul Ucrainei și a condus la vărsarea de sânge care a urmat.

Deși aceste evoluții au tensionat relațiile Moscovei cu Occidentul, Putin a susținut că Rusia nu vrea un nou Război Rece. „Sunt sigur că nimeni nu dorește așa ceva. Noi cu siguranță nu dorim”, a punctat liderul rus.

Însă Putin a criticat din nou expansiunea NATO, avertizând că vor exista consecințe dacă Alianța va continua ceea ce el a numit politica unilaterală împotriva Rusiei. Dacă ambele părți își vor coordona apărarea, nu va fi un nou Război Rece, a conchis liderul de la Kremlin.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.