Undă verde la activitatea de salvare aeriană! Elicopterele SMURD au din nou drept de zbor

Elicopter SMURD

Foto: libertatea.ro

Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele de tip Eurocopter EC- 135 a fost reluată, începând de sâmbătă, după ce verificările efectuate de specialişti arată că „nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere”.

Potrivit unui comunicat, citat de Mediafax, începând de sâmbătă, 18 iunie, ora 16.00, „s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele EC-135 pe punctele de operare aeromedicală din Bucureşti, Târgu-Mureş, Galaţi, Arad, Constanţa”.

„În urma investigaţiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanţii firmei Airbus Helicopters şi a altor specialişti germani cooptaţi pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere”, se mai spune în comunicatul transmis.

Astfel, aeronavele de tip EC-135 de la cele 5 puncte de operare aeromedicală au fost supuse verificărilor tehnice, la sol şi în zbor, în vederea reluării activităţii.

Potrivit MAI, „în această perioadă, misiunile aeromedicale de tip umanitar, inclusiv cele SMURD, au fost asigurate de celelalte aeronave aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cinci misiuni fiind desfăşurate în acest scop cu elicoptere de tip MI 8 şi MI 17”.

Seria neagră a acesti tip de elicopter folosit de MAI pentru operaţiuni de salvare

Un elicopter SMURD Iaşi, tip EC 135, s-a prăbuşit joi, 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în raionul Cantemir, satul Haragâș, într-o zonă împădurită. Toate cele patru persoane, membri ai echipajului, au murit.

Un alt elicopter SMURD tip EC 135 s-a prăbuşit la 15 decembrie 2014, în lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit, doi piloţi din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi două cadre medicale aparţinând SMURD Constanţa.

Patru persoane – doi piloţi, un medic şi un asistent medical din cadrul SMURD Iaşi – au murit la 9 ianuarie 2006, după ce elicopterul tip Eurocopter EC 135, aparţinând Unităţii Speciale de Aviaţie a MAI, la bordul căruia se aflau, s-a prăbuşit la 1,5 km de Aeroportul Moldova din Iaşi, în timpul efectuării unui zbor de verificare. Elicopterul a pierdut legătura cu turnul de control imediat după decolare.

Pe 23 decembrie 2006, un elicopter EC 135 al SMURD Târgu Mureş, care avea la bord un pilot, un navigator şi un echipaj medical, în drum spre o intervenţie către Vatra Dornei, s-a prăbuşit în judeţul Bistriţa-Năsăud. Accidentul s-a soldat cu rănirea celor patru persoane aflate la bordul elicopterului.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.