Polonia. 31.000 de soldaţi la cel mai mare exercițiu militar din ultimii 20 de ani

Foto: Marcin Bielecki / epa.eu

Foto: Marcin Bielecki / epa.eu

31.000 de soldaţi din ţări membre NATO s-au antrenat împreună într-unul dintre cele mai mari exerciţii militare din sud-estul Europei.

Printre ei si peste 250 de militari români care au simulat în Polonia lupte de gherilă şi asalturi alături de colegi din Marea Britanie, SUA sau Germania. „Anaconda 2016” a adus alături de trupele alianţei şi inspectori militari din Rusia care s-au pozat împreună cu soldaţii americani lângă tancurile aflate în poligoanele de tragere.

Desfăşurare de forţe impresionantă în Polonia. Pentru prima dată ţara găzduieşte un exerciţiu militar de o asemenea amploare.

„Cred că cea mai importantă idee desprinsă din acest exercițiu este că țările membre NATO sunt pregătite să sprijine orice țară membră”, spune un comandant de batalion din Polonia.

Ameninţările Rusiei au adus în poligonul Drawsko 14.000 de soldaţi americani, 800 de militari britanici, dar şi peste 250 de infanterişti români veniţi cu 40 de blindate de la Bistriţa. Americanii au simulat o debarcare în Europa, în poligoanele militare poloneze din nordul ţării. 12 nave de război au asigurat securitatea militarilor în Marea Baltică.

Pe uscat au fost ridicate adevărate oraşe care să redea decorul potrivit unor lupte de gherilă.

Nu doar scenele de luptă au fost exersate la malul Mării Baltice.

„Interoperabilitatea în sistemul comunicațiilor este un palier care trebuie îmbunătățit”, declară Ben Hodges, comandant US Army în Europa.

De pe margine, desfășurarea de forțe a trupelor alianței a fost urmărită de inspectori ruși. Militarii Armatei Roşii nu au ezitat să se fotografieze alături de militarii americani şi tehnica lor de luptă.

10 zile a durat cel mai mare exerciţiu militar al polonezilor din ultimii 20 de ani. Desfăşurarea de forţe vine înaintea summitului de la Varşovia care va avea loc luna viitoare.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.