Șase deputați de la Chișinău au plecat din țară

APCE

Foto: karadeniz-press.ro

O delegație a Parlamentului R. Moldova din componența căreia fac parte deputații Valentina Buliga, Liliana Palihovici, Maria Postoico, Valeriu Ghilețchi, Andrei Neguța și Alina Zotea participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 20-24 iunie 2016.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, în cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri referitoare la situația refugiaților din Grecia, promovarea egalității de gen în armată, violența împotriva migranților și detenția administrativă. Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează discutarea rezoluțiilor și recomandărilor pe marginea subiectelor ce țin de rețelele educaționale și culturale ale comunităților stabilite peste hotare, transparența și deschiderea în cadrul instituțiilor europene, siguranța rutieră în Europa ca prioritate de sănătate publică, precum și funcționarea instituțiilor democratice în Turcia.

Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, va prezenta o informație despre „Imunitatea parlamentară: provocări în aplicarea privilegiilor și imunităților de care beneficiază membrii APCE”. Totodată, deputatul Valeriu Ghilețchi va prezenta un raport la subiectul combaterii fenomenului sexualizării excesive a copiilor.

Potrivit agendei, vor adresa mesaje plenului APCE premierul Greciei, Alexis Tsipras, premierul Estoniei, Taavi Rõivas, președinta Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, Marina Kaljurand. Totodată, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, va răspunde la întrebările parlamentarilor.

În cadrul sesiunii de vară a APCE va avea loc inaugurarea expoziției de fotografii „Cultură. Tradiții. Țară”, cu ocazia a 25 de ani de independență a R. Moldova. Expoziția va avea loc marți, 21 iunie, și va fi vernisată de președinta delegației Parlamentului la APCE, Valentina Buliga, și președintele APCE, Pedro Agramunt, în prezența parlamentarilor din cele 47 țări membre ale Consiliului Europei și a oficialilor prezenți la APCE. Lansarea expoziției va fi urmată de o degustare de vinuri moldovenești.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.