Ambasadele Germaniei și Poloniei organizează două concerte la Chișinău

Ulrike Knotz_Artur Michalski

Ulrike Knotz și Artur Michalski. Foto: moldpres.md

La Chișinău vor fi organizate două concerte cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la semnarea Tratatului de vecinătate și cooperare prietenească dintre Germania şi Polonia, care a avut loc la Bonn, la 17 iunie 1991.

Ambasadorul Germaniei în R. Moldova, Ulrike Knotz, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă că aceste evenimente vin să scoată în evidență importanța colaborării pașnice a statelor.

„Tratatul respectiv este foarte important pentru ambele țări, deoarece a pus bazele unor relații apropiate și s-au creat de-a lungul timpului niște puncte de coeziune dintre organizațiile nonguvernamentale de tineret precum și pe dimensiunea economică, social-culturală ș.a. Totodată, aceste evenimente culturale îl vor cinsti și pe fostul primar al municipiului Chișinău de origine germană, Carol Schmidt, de la nașterea căruia pe 25 iunie se împlinesc 170 de ani”, a menționat Knotz.

La rândul său, Ambasadorul Poloniei la Chișinău, Artur Michalski, a menționat că tratatul sus-numit „are o conotație universală și tangențial se referă și la R. Moldova”.

„Tratatul semnat acum 25 de ani a servit drept fundament pentru integrarea Germaniei și Poloniei în Europa centrală și de vest, fapt care a contribuit la dezvoltarea relațiilor bilaterale ulterioare. Cu această ocazie, dorim să împărtășim aceste momente importante și cu cetățenii din R. Moldova, care depun efort pentru a se integra în comunitatea europeană”, a precizat Michalski.

Primul concert, la care va fi interpretată muzică de jazz, va avea loc vineri, 24 iunie curent, în scuarul din fața Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, cu evoluarea Jazz orchestra Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, condusă de Petru Haruță, Jazz Band Univox, condusă de Ilona Stepan, precum și a altor instrumentiști renumiți. Cel de-al doilea  concert „Diplomația pe note” se va desfășura în aer liber pe 26 iunie, la Teatrul de Vară, fiind interpretată doar muzică clasică.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.