Ce trebuie să facă şoferii şi pietonii pe timp de caniculă

Politie_patrulare

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Şoferii şi pietonii sunt sfătuiţi să evite deplasările când afară este foarte cald, mai ales între orele 10.00 şi 18.00. Ofiţerii de patrulare atrag atenţia conducătorilor auto că temperaturile extrem de ridicate pot cauza o creştere a numărului de accidente rutiere.

Dacă totuşi pornesc la drum, conducătorii auto sunt îndemnaţi să utilizeze sistemele de climatizare, să facă pauze dese la umbră pentru a se putea odihni şi pentru a se hidrata, să verifice presiunea din roţi şi gradul de uzură a cauciucurilor. Recomandările vin de la Inspectoratul Naţional de Patrulare.

 „Neatenţia şoferilor, disconfortul sau relaxarea din timpul vacanţei şi a perioadei concediilor pot determina numeroase incidente neplăcute în trafic”, se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, citat de IPN.

În acelaşi timp, temperatura ridicată din habitaclul maşinii accentuează starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor şoferului, apoi apariţia unei dificultăţi de concentrare şi poate duce la adormirea la volan.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.