Noul șef al PLDM pune cruce carierei de politician a lui Vlad Filat. „Așa e soarta lui”

Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Proaspătul președinte al PLDM, Viorel Cibotaru, consideră că viața politică a fostului premier Vlad Filat s-a încheiat. Cibotaru a declarat aseară la emisiunea „Interpol” de la TV7 că societatea a plătit foarte dur și nu trebuie să-i ierte pe politicieni pentru greșelile lor.

Potrivit președintelui PLDM, Vlad Filat plătește acum pentru greșelile sale.

„Eu cred că cariera lui politică s-a încheiat. Și eu nu vreau ca imaginea de astăzi a partidului să fie permanent asociată cu greșelile care s-au făcut”, a declarat Cibotaru, care admite „cu ambele mâini” că Vlad Filat a făcut greșeli personale și colective.

Totodată, Ciobotaru spune că, deși societatea trebuie să manifeste compasiune, nu ar trebui totuși să ierte pentru că a plătit dur. „Nu, societatea a plătit foarte dur. Uitați-vă la ratingul lui personal și la ratingul partidului. Mii de scuze. Aici nu se iartă”, a spus Cibotaru despre fostul lider al PLDM, Vlad Filat.

Noul președinte al PLDM a mai spus că îi dorește lui Filat putere de voință să îndure soarta care și-a ales-o, iar dacă va fi condamnat, după ispășirea pedepsei va fi exact cetățean cu acte în regulă.

„I-aș dori sănătate și putere de voință, să înfrunte soarta pe care și-a ales-o.  Asta în primul rând. Și, clar lucru, Vlad Filat este și a rămas în istorie ca fondatorul PLDM. Nimeni nu poate să-i ia aceasta. Dar el are soarta lui. El a compărut în fața judecății, sper foarte mult că el este nevinovat și că el își va demonstra nevinovăția sa. Dar dacă el este vinovat și va fi condamnat și condamnarea aceasta va accepta-o, înseamnă că așa e soarta lui. Dar, după ce își va ispăși păcatele, el va fi exact cetățean cu actele în regulă”, a mai spus Cibotaru.

Reamintim că Viorel Cibotaru a fost ales duminică președinte al PLDM în cadrul congresului formațiunii, înlocuindu-l pe Vlad Filat. Acesta din urmă a renunțat la ideea de a se retrage din partid, așa cum spusese anterior, și a ales să rămână simplu membru de partid. Cibotaru a declarat jurnaliștilor, după alegerea sa în funcție, că PLDM își va continua prioritățile în ceea ce privește furtul miliardului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.