VIDEO. Hoțul Sirioja, eroul Nataliei Morari, se simte bine în Platforma DA

Sergiu Cebotari

Sergiu Cebotari. Captură video: tv7.md

Au apărut noi dovezi despre afacerile dubioase ale celor din Platforma DA, care au jefuit statul și oamenii. Protagonistul noii ediții a investigației „Comisarul” al lui Gabriel Călin este Sergiu Cebotari, fost angajat la Î.S. „Poșta Moldovei”.

Potrivit investigației, Cebotari vorbea la televiziuni despre presupusele afaceri ilegale cu anabolizante, în timp ce el este un escroc în toată legea, mințind sute sau chiar mii de oameni cărora le datorează milioane de lei, notează Politics.md.

„Curvele, Hoții, Criminalii, Trădătorii au ieșit mereu ca niște păduchi în frunte, dându-se drept mari luptători pentru neam și țară. Nu-i de mirare că același lucru s-a întâmplat și în cazul Platformei sau Partidului DA, care abundă de asemenea personaje, fiind emanația acestora”, susține Gabriel Călin.

Jurnalistul face o scurtă trecere în revistă a tuturor celor care conduc Platforma DA, dar care ascund propriile schelete în dulap, începând de la Andrei Năstase, care și-a implicat mama bătrână în spălare de bani, imobilele de milioane ale lui Chiril Moțpan, fratele ucigaș al lui Stanislav Pavlovschi etc.

De această dată, Călin se oprește la unul din liderii eșalonului inferior al Platformei DA, dar care recent a beneficiat de publicitate masivă din partea instituțiilor de presă controlată de apropiații lui Filat – Sergiu Cebotari, care vorbea în emisiuni despre contrabanda cu anabolizante, învinuind conducerea Î.S. „Poșta Moldovei” și, bineînțeles, pe Vlad Plahotniuc.

Din investigațiile realizate reiese că însuși Cebotari este un escroc care a mințit bătrâni și agricultori din zeci de sate. Le-a luat pământul și nu le-a dat nimic în schimb, unii dintre ei rămânând la limita existenței.

„Nu s-a achitat cu lumea care a avut pământ dat la el. Lumea s-a adunat, s-a strâns, dar nu s-a luat nicio măsură. Lumea îl vede la paradă, dar lumea nu are fir de pâine. Nici nu are de gând să răspundă în fața oamenilor. El fuge. El tot timpul e fugar”, spune o femeie.

„Băiatul acesta «foarte bun» ne-a golit de tot în toamna anului 2014. Au fost 60 de ha de sfeclă, a luat peste un milion de lei și i-a pus în buzunar. Moșu’ Ion a rămas fără chiloți”, spune un alt sătean.

Iar o bătrână se plânge că i-a luat pământul, fără să-i dea nimic, iar în prezent ea trebuie să-și cumpere pâinea ca să nu moară de foame. „Toamna nimic nu ne-a dat: nici grâu, nici răsărită, nici popușoi. N-am primit nimic până anul trecut. Nu l-am mai văzut. Am venit la primărie și ne-au spus că nu știu unde este. Eu cumpăr pâine, dar el se folosește de pământul meu”, spune aceasta.

Prin intermediul firmei „Serconlux”, omul de încredere al lui Năstase a păgubit în afară de oameni și zeci de companii de milioane de lei. De la unii a luat petrol, servicii, semințe. Pe toata perioada nu a achitat nici un salariu angajaților săi, se arată în investigație

„Are datorii pentru salarii în jur de 300 de mii de lei. Și pentru tehnica pe care am avut-o, pentru depozite nu am primit nimic. Spunea că o să vină o fimă de la Bălți, apoi de la Strășeni, apoi Comrat. Umbla cu minciunile. Am decis să fie dat pe mâna legii. Am cerut la poliție să fie tras la răspundere pentru escrocherie. Dar el având legături la poliție, prin intermediul lui Filat, a spus că nu se teme de nimeni”, spune un agricultor.

„În 2014 l-am cunoscut pe Sergiu Cebotari. Am făcut un contract cu un tractor și semănătoarea ca să-i prestăm lucrări agricole, să semănăm floarea soarelui. 80 de ha. Trebuia să ne dea 28 de mii de lei și ne-a tot amânat, și am rămas goi”, povestește altul.

Pe la Nisporeni, Sergiu Cebotari nu a călcat de foarte mult timp. Se teme să nu fie omorât pentru datoriile de milioane de lei, menționează autorul investigației. Acolo Cebotari s-a prezentat drept fin al lui Vlad Filat și l-a adus fostul ministru al Agriculturii Vasile Bumacov.

„În 2011 a apărut prin părțile noastre, prezentat de Vasile Bumacov. Pezentat ca băiat energic, căruia îi palce agricultura. Ne-am înțeles să fim ajutați”, spune un nisporenean. „Și nu l-am mai văzut pe Sirioja. S-a dus cu tot cu Bumacov. El ar trebui închis la pușcărie”, îl completează altul.

„Locul tău e la pușcărie. Acolo ai sus că ți-i nașul Filat. Fugăriți-l din PMAN. Luați și-l închideți. Și sper să fie pus alături de Filat cel puțin la 20 de ani de pușcărie”, cere un alt păgubit.

Cebotari nu a făcut decât să fure de la oameni. Așa cum făcea la Î.S. „Poșta Moldovei” și trimitea peste hotare anabolizante, iar ulterior povestea că o făceau alții. Așa-zisele dezvăluiri au fost preluate rapid de presa din clanul lui Lucinschi. Iar afaceristul care a sărăcit lumea de milioane de lei este eroul Nataliei Morari de la TV7, menționează Gabriel Călin.

„Platforma nu este decât o adunătură de astfel de «seriojăi» care luptă pentru un singur lucru – salvarea propriei piei de justiție și protejarea propriilor afaceri dubioase. Toți membrii Platformei au ceva de ascuns. Pentru Comisarul este principial ca toate măgăriile lor să iasă la iveală pentru că Moldova nu va mai rezista încă unui PLDM. Iar Platforma DA anume asta și este”, concluzionează autorii investigației.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Nu chiar bine daca a ajuns de la „finul lui Filat” si un fel de lider in sate, sa pazeasca carnatul din corturi si sa se simta bine… )))) lupta pentrusupravietuire.. doar ca, viitorul i-i este alaturi de nash-so 🙂

    Apreciază

  2. Se pun incetul cu incetul punctele pe „i” in ceea ce priveste membrii DA-ului. Nici umbra de demnitate, si nici un sambure de adevar in spusele lor. Dupa ce Nastase si Topa au fost deconspirati, incet cu incet se ia si de membrii activi ai Platformei.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. VIDEO. Ce spuneau oamenii acum o lună despre Sergiu Cebotari, cel care a fost arestat astăzi – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.