Autoritatea Aeronautică Civilă are un nou director

Radu Bezniuc

Radu Bezniuc. Foto: gov.md

Radu Bezniuc este noul director al Autorităţii Aeronautice Civile (AAC) a R. Moldova. Astăzi acesta a fost numit în funcție de Guvern.

Anterior, Bezniuc a deţinut funcţia de director adjunct al Autorităţii Aeronautice Civile, având o experienţă vastă în domeniu, a fost responsabil pentru aspectele ce țin de transpunerea în cadrului normativ al R. Moldova a normelor și standardelor UE și internaţionale în domeniul aviaţiei civile.

De asemenea, noul director al AAC a contribuit la asigurarea pentru R. Moldova a statutului de membru al Comitetului de management al Agenţiei Europene a Siguranţei Zborurilor şi a participat direct la procesul de negociere a Acordului privind Spațiul Aerian Comun dintre UE și R. Moldova.

Amintim că fostul director al AAC, Mircea Maleca, a fost eliberat din funcție, în baza unei cereri de demisie a acestuia. La scurt timp însă, premierul Pavel Filip a recunoscut că el a fost cel care a solicitat demisia lui Maleca, argumentând că nu trebuie ca asupra unei întregi instituții să planeze suspiciuni  legate de un posibil conflict de interese.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.