Mentalitate de „interlopi intelectuali”? Val Butnaru și Victor Ciobanu, în atenția unui editorialist

Val Butnaru_Victor Ciobanu

Val Butnaru și Victor Ciobanu. Colaj: argumentul.info

Nu de mult, l-am auzit pe Val Butnaru, într-o emisiune de la Jurnal Tv, plângându-se că Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) de la Bucureşti nu a mai finanţat ziarul Jurnal de Chişinău şi o emisiune unionistă de-a lui de la acest post de televiziune, scrie Mihai Conțiu în Moldova Suverană.

Pentru cei care nu ştiu, Val Butnaru este un tip care se ocupă cu de toate – este jurnalist, un fel de scriitor, cu un nas care miroase bine afacerile profitabile. Logica lui este asemănătoare cu conţinutul poşetei unei femei – ştie doar câţi bani are acolo şi că mai are şi rujul de buze în ea, căci în rest e haos.

Fiind probabil frustrat de o înfăţişare fizică nu tocmai generoasă, insul este de un narcisism care frizează patologic. Îi place la nebunie să fie moderator de televiziune, chit că vorbeşte în aceeaşi limbă română ca şi ţiganii din cartierele bucureştene Ferentari sau Chitila, adică cu „e bune” şi „dom’ derector”.

Plângerilor lui Val Butnaru, li s-au alăturat şi cele ale respectabilului editorialist Victor Ciobanu de la Ziarul Naţional. Ei se smiorcăiau de faptul că DRP de la Bucureşti ar subvenţiona doar presa partinică a lui Vladimir Plahotniuc, nu şi pe cea aşa-zis românească, unionistă, deşi DRP finanţează pe mai departe şi Ziarul Naţional. Să înţelegem că şi acest ziar face parte din trustul mediatic al lui Plahotniuc? În realitate, cei doi se plângeau că românii dau bani pentru presa partinică a Puterii şi nu şi pentru partidul pe care îl slujesc Jurnal de Chişinău şi Jurnal Tv.

De-a lungul anilor, ei (jurnaliștii moldoveni – n.r.) au preferat să ia bani de la români ca să fie independenţi, dar, simultan, s-au lăsat cumpăraţi şi de politicieni locali, fapte care i-au transformat în nişte cerşetori îmbrăcaţi în frac, cu papion la gât şi cu mentalitate de interlopi intelectuali. La fel este şi Val Butnaru, iar memoria dramaturgului român Teodor Mazilu o ştie prea bine.

Mihai Conțiu

Editorialul integral, în Moldova SuveranăCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Spunetile astea cetatenilor din Moldova ca sunt furati si manipulati, si eu stiu si raspunsul care il veti primi : Da Publika ce nu-i asa? 😀

    Apreciază

  2. Sincer nu pot sa inteleg una de ce noi poporul trebuie sa acceptam toate prostiile pe care le practica jurnalistii la noi in Moldova. Anume ca frecusul de la Jurnal tv numai are loc in media din Moldova , anume ca si au consumat totul cu propaganda care deja ii aduce prin judecati.

    Apreciază

  3. Pe acesti interlopi intelectuali ii asteapta cam aceeasi soarta ca si pe interlopii adevarati. Lumea intelege dupa un timp cine sunt si ei isi pierd orice credibilitate. Pacat ca nu pot fi trasi la raspundere pentru dezinformare…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.