Argument de fost viceministru în Guvernul Sturza: „Elefantul român e cel mai vechi elefant din lume”

Alexandr Muravschi

Alexandr Muravschi. Foto: serviciilocale.md

Fostul ministru al Economiei și Reformelor, Alexandr Muravschi, tot el și vicepremier în Guvernul Sturza, a „alunecat” în polemici ieftine despre studierea disciplinei „Istoria românilor” în R. Moldova.

Muravschi a fost pus la punct chiar pe pagina sa de Facebook, acolo unde a distribuit un articol buclucaș al cărui autor se arată nedumerit de faptul că în R. Moldova nu se studiază „Istoria Moldovei”, ci „Istoria românilor”, făcând trimitere la statisticile dubioase ale Recensământului din 2004.

„Pentru că moldovenii sunt români, la fel ca ardelenii și muntenii. Exact așa și moldovenii de la Suceava și Iași. Încă nu e clar? Ori voi o credeți mai de grabă pe maica Rusie, care a spus că moldovenii și românii sunt două popoare complet diferite, așa cum sunt chinezii și francezii?”, a comentat o internaută articolul distribuit de Muravschi.

La scurt timp, fostul vicepremier i-a răspuns internautei în mod zeflemitor. Publicăm replica lui Muravschi fără a o redacta:

„O da, elefantul romăn e cel mai vechi elefant din lumea:)))”.

Ulterior, au urmat următoarele replici.

Alexandr Muravschi_Fb_Istoria romanilor

Captură de ecran: fb.com/alexandr.muravschi.7

Potrivit site-ului serviciilocale.md, fostul vicepremier Alexandr Muravschi deține în prezent fucnția de consultant național superior în domeniul politicilor de dezvoltare regională și locală în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice locale în R. Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) din numele Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) și mai multe instituții şi organizații internaționale.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.