Telegrama lui David Cameron pe care Iurie Leancă nu a dat-o uitării

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: independent.md

Referendumul de astăzi din Marea Britanie, în cadrul căruia britanicii decid dacă țara lor sau nu în UE, vizează nu doar cetățenii și statul britanic, nu doar UE și țările membre, a afirmat fostul ministru de Externe Iurie Leancă într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„În momentul în care Marea Britanie ar vota în favoarea ieșirii, așa-numitului Brexit, s-ar întâmpla niște perturbări masive, majore în construcția care a fost edificată timp de zeci de ani pe continentul european, care se numește Uniunea Europeană”, a declarat Iurie Leancă, în prezent lider al PPEM.

Leancă a mai spus că Marea Britanie a fost țara care a pledat pentru faptul ca UE să fie cât mai apropiată de cetățean, cât mai deschisă și să diminueze birocrația. Astfel, dacă Marea Britanie decide să plece din UE, „sigur că am avea o altă Uniune Europeană, un alt sistem pe întreg continentul și pe întregul mapamond”.

„Când am devenit prim-ministru, – nu uit chestia aceasta, în 2013, în luna mai – am primit mai multe telegrame de felicitare de la un șir de prim-miniștri din Uniunea Europeană. Textul pe care l-am primit atunci de la prim-ministrul britanic David Cameron a fost cel mai deschis, cel mai punctat, cel mai categoric în sensul că Republica Moldova trebuie să devină parte componentă a Uniunii Europene”, își amintește Iurie Leancă.

Potrivit fostului șef al diplomației de la Chișinău, plecarea Marii Britanii din UE ar avea un efect nefast asupra viitorului R. Moldova în raport cu UE.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.