OPINIE. Moldova a ratat pe veci şansa aderării la UE ca stat independent

Victor Chirila

Victor Chirilă. Foto: fb.com/victor.chirila.71

Referendumul din Marea Britanie privind ieşirea din UE va avea impact atât asupra UE, cât şi asupra ţărilor ce aspiră să adere cândva la această uniune.

De această părere este Victor Chirilă, directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă (APE), care a opinat, pe o reţea de socializare, că Republica Moldova a ratat şansa aderării la UE, cel puţin în calitate de stat independent, transmite IPN.

„Brexit înseamnă timpuri incerte pentru UE. Extinderea UE, cu regret, s-a terminat. De acum încolo, UE va fi preocupată de propria supravieţuire. Iar cât priveşte Moldova e trist de tot. Moldova a ratat pe veci şansa aderării la UE ca stat independent. Suntem singuri în faţa unor furtuni iminente”, a scris Victor Chirilă, citat de IPN.

Joi, 23 iunie, în Marea Britanie a avut loc un referendum. În jur de 52% din cei care s-au expus alegerea preferă ca Marea Britanie să părăsească UE.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

 1. opinia pare sa fie finantata din aceleasi surse ca si Dodon si Usatii…

  Apreciază

 2. Autorii declaratiilor respective trebuie sa inteleaga, ca orice schimbare a frontierelor in Europa nu se va face fara rusi. Mai ales intr-o Europa slabita! Asa ca sa ne cautam de treaba, sa muncim, sa demonstram ca suntem europeni prin tot ceea ce facem

  Apreciază

 3. Nu cred, Moldova are mari sanse sa adere la UE, acum ca se va concentra la dezvoltarea continentului, MB e o pierdere substanțială, dar nu are daune așa de mari precum se vorbeste.

  Apreciază

 4. Bai baieti, dar de ce nu-mi luati si mie in considerare opinia? Eu spun ca Republica Moldova este mai aproape ca oricand de UE. Care e diferenta dintre mine, un simplu cetatean si el, la fel un simplu cetatean. Ahh da, el e membru a unui ONG finantat de ceva ani de Filat. E in interesul lui.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.