Consiliul orășenesc Orhei nu l-a suspendat din funcția de primar pe învinuitul Ilan Shor

Ilan Shor

Ilan Shor. Captură video: today.md

Ilan Shor rămâne în funcția de primar al orașului Orhei. Consiliul orăşenesc Orhei a respins demersul Procuraturii Anticorupţie privind suspendarea provizorie din funcţie a învinuitului Ilan Shor din funcţia de primar al oraşului Orhei.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, citat de IPN, Codul de procedură penală prevede că procurorul nu poate contesta hotărârea prin care a fost respins demersul procurorului privind suspendarea provizorie din funcţie a învinuitului. De acest drept beneficiază doar învinuitul, care poate ataca judecătorului de instrucţie hotărârea privind suspendarea sa din funcţie.

Consiliul orasenesc Orhei

Consilierii de la Orhei. Foto: orhei.md

Totodată, ţinând cont de lipsa unei reglementări clare privind procedura de suspendare provizorie din funcţe în cazul primarului, Procuratura Anticorupţie va verifca posibilitatea contestării deciziei consiliului orăşenesc Orhei în instanţa de judecată în conformitate cu Legea privind administraţia publică locală.

Ilan Shor a fost reţinut acum două săptămâni, fiind învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii. La demersul procurorilor anticoruţie Judecătoria Buiucani a eliberat pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel a respins săptămâna trecută demersul avocaţilor, care au cerut ca învinuitul să fie cercetat în stare de libertate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

 1. Aceasta este doar o problema de timp, asta in cazul ca va fi gasit vinovat. Poate este el primar bun, poate a facut cite ceva pentru oras, dar asta nu-l scuteste de pedeapsa pentru faptele anterioare. Cum a spus si Filat ,,Criminalii trebuie sa stea in puscarie”.

  Apreciază

  • atata timp cat are sustinereaorheienilor n-o sa-l suspende… are pacate, dar are si informatie care-l poate scapa, daca continue sa contribuie la gasirea miliardului si pedepsirea complicilor, poate sa scape…

   Apreciază

 2. Șor este un primar bun pentru Orhei, și cred că asta a fost principala cauză că nu a fost suspendat din funcție, dar dacă va ajunge în spatele gratiilor alături de Filat și atunci nu va mai exista probleme cu suspendarea sa din funcția de primar al Orheiului.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.