VIDEO. „Pisica turbată” de lângă Maia Sandu de care se tem toți se simte bine în Platforma DA

O nouă investigație marca „Comisarul” de Gabriel Călin îl pune în lumină pe un alt membru controversat al Platformei DA. Este vorba de Aureliu Pisică, un personaj omniprezent la toate protestele Platformei DA și participant activ la violențele din ianuarie de la Parlament, bătăușul care a agresat un jurnalist, după ce a făcut același lucru cu membrii familiei.

„Nu e decât o scursură a societății pe care nu-l costă nimic să lovească, spre exemplu, un jurnalist din simplul motiv că pune niște întrebări. Mai mult ca atât l-am văzut în acțiune când lovea, înjura și strangula polițiști în numele lui Andrușa și al țopilor”, notează Gabriel Călin, autorul investigației, potrivit căruia, alături de Sergiu Cibotari, cârnățarul Platformei DA, Pisică este un om de bază a lui Andrei Năstase.

Fiind unul din apropiații Maiei Sandu, Pisică a fost și personajul care și-a încătușat copilul minor în fața Ministerului de Interne. Tot el își „folosea soția în calitate de sac de box ca să-și verse nervii”, se spune în investigație.

În investigație apare și fosta soție a lui Pisică. Aceasta poveste cu lux de amănunte cum Aurel o bătea și cum trebuia să-i achite datoriile acestuia, care se plimbă acum cu o mașină de lux.

„Niciodată nu m-am gândit că o să ajung să trec prin așa momente grele. Pur și simplu cu el era deja imposibil de trăit împreună. Puteam să mă trezesc în orice zi cu cineva la ușă, la poartă. Că, uite, Aurel a împrumutat de la mine bani și trebuie să-i dai înapoi. Lucruri despre care eu nici n-aveam idee. Banii aceștia nu erau folosiți în familie, asta-i bineînțeles. Pentru că toate cheltuielile erau mai mult pe seama mea. Țin minte că am înhățat un pumn așa, doar întrebându-l: unde ai fost tu toată noaptea și nu mi-ai spus nimic. Și m-am trezit cu un pumn în față”, povestește Nelea Pisică.

Mai mult, potrivit documentarului lui Călin, platformistul cu nume de felină nu s-a limitat doar la violențele asupra soției. Acesta a agresat-o și pe mama acesteia, dar și pe fratele ei.

„În contravenție și cu Vladislav, și la mine tot are amendă pusă. El o atacat la judecată la Ialoveni, pe urmă la Curtea de Apel, dar o rămas în vigoare. Anume pentru că m-o numit cu cuvine urâte și s-o îndârjit. Acolo a fost și un martor, vecina. Pe urmă vecina ceea, știți, când am ieșit de la judecată de la Ialoveni o speriat-o: las că vin eu și ți-arăt eu ție, să ții tu minte!”, povestește Maria Niculai, soacra lui Pisică.

De asemenea, nici în satul său de baștină Pisică nu are un comportament mai civilizat. „Persoana dată este o persoană-problemă la noi în localitate. Se ceartă cu toți. Primăria de nenumărate ori a luat atitudine față de dânsul”, susține viceprimarul Mihai Tofan.

Potrivit avocatei Doina-Ioana Străisteanu, Pisică „este cu adevărat agresiv, pentru că frica nu apare pe loc gol”„Frica apare atunci când o anumită persoană, prin comportamentul său antisocial și huliganic dă motiv pentru această frică”, a declarat avocata soției lui Pisică.

Culmea, Pisică ar fi omorât un om, dar a scăpat „basma curată”, se menționează în investigație.

Atunci când autorii investigației au încercat să vorbească cu Pisică, acesta început a tuna și a fulgera, acuzându-i de apartenență politică.

Sigur că e simplu să te ascunzi în politică atunci când nu reușești să te integrezi în viața normală și devii un element social periculos, iar violența să o prezinți ca luptă împotriva regimului”, comentează autorii.

În realitate, Pisică a fost și pe la PDM, PLDM, a încercat și pe la Maia Sandu, iar până la urmă „s-a oploșit” la Partidul DA. „Până la urmă s-a oploșit în DA, unde sunt acceptați toți, pentru că pentru țopi și năstași contează numărul, nu calitatea. (…) Frumoasă gașcă revoluționară această formațiune (Partidul DA – n.r.) plină de demnitate, dar care se teme de adevăr”, concluzionează autorii investigației, care promit să revină în curând cu „informații și mai interesante”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. marca Komisarul insemna marka Cacat cu muci de la Gabriela Calin

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.