I-a ignorat pe procurori a treia oară! Gofman, aflat în SUA, va fi adus forțat la audieri

Mihail Gofman

Mihail Gofman. Captură video: tv7.md

Fostul angajat al CNA, Mihai Gofman, nu s-a prezentat nici astăzi la audieri, deşi procurorii anticorupţie l-au citat pentru a treia oară. Fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor de la CNA a plecat din ţară imediat după prima citare. 

Potrivit procurorei Adriana Beţişor, Gofman va fi adus forţat la audieri.

„Este adevărat, dânsul a fost citat pentru astăzi, la ora 9:30, dar nu s-a prezentat, prin urmare noi avem suficiente temeiuri pentru a dispune aducerea silită la audieri. Soţia lui ne-a sunat şi ne-a spus că dânsul nu se află în ţară, dar el nu a prezentat nicio cerere la Procuratura Anticorupţie prin care să-şi justifice absenţa”, a declarat Beţişor, citată de portalul Deschide.md.

Potrivit Newsmaker.md, Mihai Gofman se află în SUA, unde prestează servicii de consultaţă autorităţilor americane în ceea ce priveştea spălarea banilor şi combaterea corupţiei. Compania care îi intermediază colaborarea cu autorităţile SUA ar fi expediat o scrisoare pe adresa procurorului general interimar, Eduard Harunjen, şi a procurorului anticorupţie, Adriana Beţişor, în care informează că pentru a „îndeplinirea misiunii sale în SUA”, Gofman mai  are nevoie de circa o săptămână. Documentul datează din 7 iulie, ziua în care procurorii anticorupţie au anunţat că Gofman nu s-a prezentat nici a doua oară la audieri şi că, dacă nici va veni nici a treia oară, vor dispune aducerea forţată.

Fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, a mai fost citat de două ori la Procuratura Anticorupţie, dar nu s-a prezentat.

Procurorii s-au autosesizat după ce, acum două săptămâni, Gofman a declarat în cadrul emisiunii „Interpol” că deţine mai multă informaţie despre furtul miliardului. Tot atunci, fostul angajat CNA declara că principalii beneficiari ai fraudei bancare sunt Vlad Plahotniuc, Vlad Filat, Ilan Shor şi Veaceslav Platon.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.