Parlamentul de la Chișinău, susținut de Guvernul Suediei printr-un nou proiect

Parlamentul Republicii Moldova

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

Un program de asistenţă tehnică pentru consolidarea bunei guvernări va fi implementat în Parlament, în perioada iulie 2016 – decembrie 2019.

Scopul acestuia este accelerarea aplicării Acordului de Asociere, armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană, creşterea eficienţei şi transparenţei Legislativului, încurajarea egalităţii de gen.

Într-un comunicat al Parlamentului se menţionează că noul program pentru dezvoltarea instituţională a Parlamentului este finanţat de Guvernul Suediei şi va fi implementat cu susţinerea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în R. Moldova. La ceremonia de semnare a documentului-cadru al proiectului „Consolidarea Guvernării Parlamentare în Moldova” au participat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, ambasadoarea Regatului Suediei la Chişinău, Signe Burgstaller, coordonatoarea rezidentă ONU şi reprezentanta permanentă a PNUD în Republica Moldova, Dafina Gherceva.

„Acest proiect este o premieră pentru Parlamentul Republicii Moldova şi este o nouă pagină în colaborarea Parlament – PNUD – Guvernul Suediei. Sper să fie de bun augur pentru multe acţiuni frumoase şi cu impact pentru consolidarea capacităţilor instituţionale ale Parlamentului, astfel încât legislativul să devină cea mai bine organizată instituţie din ţară”, a declarat Andrian Candu.

Dafina Gercheva a menţionat că noul proiect se înscrie în obiectivul PNUD de a consolida Parlamentul ca instituţie. Scopul asistenţei parlamentare în Moldova este susţinerea legislativului în implementarea funcţiilor sale reprezentative, legislative şi de control într-un mod democratic, transparent şi eficient, care va duce la obţinerea încrederii cetăţenilor.

„Elaborarea acestui proiect este rezultatul eforturilor părţilor implicate în obiectivul nostru comun de a consolida capacităţile instituţionale ale Parlamentului şi a alinia instituţia legislativă la standardele europene de bună guvernanţă”, a menţionat ambasadoarea Signe Burgstaller.

Valoare totală a proiectului este de circa 4,3 milioane de dolari.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.