Au contestat sentinţa! Procurorii cer ca Vlad Filat să fie pedepsit mai aspru

Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: bn24.ro

Procuratura Anticorupţie a contestat miercuri, 13 iulie, sentința Judecătoriei Buiucani, prin care fostul premierul Vladimir Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Totodată, potrivit sentinței din 27 iunie, Filat a fost amendat cu 60 de mii de lei, privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani, cu retragerea distincției de stat Ordinul Republicii şi cu aplicarea măsurii de siguranță sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 milioane lei.

Verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat vinovăţia fostului premier de comiterea traficului de influenţă şi coruperii pasive în dosarul vizând fraudele de la Banca de Economii.

Procurorii, care au solicitat condamnarea fostului premier la 19 ani de detenţie, consideră sentinţa instanţei de fond ca fiind „prea blândă în raport cu acţiunile ilicite ale inculpatului care a prejudiciat interesele cetăţenilor şi ale statului în proporţii deosibit de mari şi insistă pe aplicarea în privinţa acestuia a unei pedepse mai aspre”, se menționează într-un comunicat Procuraturii Generale.

Fostul premier Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie anul trecut, în baza autodenunţului lui Ilan Shor, care a declarat că i-ar fi dat fostului premier mită în valoare de 250 de milioane de dolari SUA, acuzații respinse de Filat. Acesta se află în detenție preventivă de aproape nouă luni.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.