Guvernul a instituit un organ nou. Se va ocupa de dezvoltarea durabilă

Guvernul Filip

Foto: gov.md

Guvernul a instituit Consiliul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, aprobând o decizie în acest sens, în cadrul ședinței de astăzi  a Cabinetului de miniștri. Totodată, a fost aprobat Regulamentul și componența nominală a Consiliului.

Noul organ se va preocupa de realizarea angajamentelor ce reies din Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030, adoptată la Summit-ul Organizației Națiunilor Unite de la New York,  la 25 septembrie 2015, destinat tuturor țărilor din lume în scopul de a contribui la eradicarea sărăciei și la realizarea dezvoltării durabile până în anul 2030.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, agenda include un set de 17 obiective de dezvoltare durabilă și care urmărește să consolideze pacea universală. Eradicarea sărăciei și a foametei, asigurarea securității alimentare, îmbunătățirea nutriției, modernizarea educației, asigurarea accesului tuturor persoanelor la servicii energetice, creșterea economică, îmbunătățirea infrastructurii cât și dezvoltarea agriculturii sunt doar câteva obiective stabilite în Agendă, care vor fi urmărite și aplicate și în R. Moldova prin intermediul activității Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.

Componența  Consiliului va  întruni miniștri, rectori, șefi de agenții, reprezentanți ai societății civile, precum şi ai echipei Organizației Națiunilor Unite (ONU) la Chişinău.

R. Moldova s-a alăturat astfel celor 193 state membre ale ONU la Summitul privind dezvoltarea durabilă din septembrie 2015, adoptând Agenda 2030, un program de acţiune globală în domeniul dezvoltării cu un caracter universal şi care promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social şi de mediu. Pentru prima oară, acţiunile vizează în egală măsură statele dezvoltate şi cele aflate în curs de dezvoltare.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Nu se satura oamenii de socialism?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.