Theresa May este noul prim-ministru al Marii Britanii

Theresa May

Theresa May. Captură video: rt.com

Theresa May, în vârstă de 59 de ani, este noul prim-ministru al Marii Britanii. Theresa May a acceptat invitația reginei Elisabeta a II-a de a forma un nou Guvern, după demisia lui David Cameron.

Noul premier britanic a declarat miercuri seară că Marea Britanie va trece prin „schimbări profunde” în urma referendumului la care s-a decis ieșirea din Uniunea Europeană. Theresa May a promis că va menține unitatea țării și se va preocupa în mod special de combaterea inegalităților sociale, notează Agerpres.

„Odată ce părăsim Uniunea Europeană, ne vom construi un nou rol pozitiv în lume și vom face din Marea Britanie o țară ce are grijă nu doar de cei privilegiați, ci de fiecare dintre noi”, a spus Theresa May la sosirea la reședința din Downing Street 10.

Theresa May a insistat că este o „unionistă”, subliniind cât de important va fi ca națiunile ce alcătuiesc Regatul Unit (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) să rămână împreună.

Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, și-a declarat de mai multe ori intenția organizării unui nou referendum pentru separarea de Regatul Unit, întrucât în Scoția votul de la referendumul din 23 iunie a fost majoritar pentru rămânerea în Uniunea Europeană.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.