Jurnalist: Țopii lovesc cu noua lor „păpușă” în Plahotniuc. Gofman, „creația” grupului de la „Propaganda”

Victor Nichitus

Victor Nichituș. Foto: inprofunzime.md

Fostul angajat al CNA Mihail Gofman, personaj relativ nou în spațiul public moldovenesc, este protagonistul unei analize publicată de către cunoscutul  jurnalist Victor Nichituș în blogul său.

Nichituș scrie că Mihail Gofman nu este altceva decât „creația” grupului de la „Propaganda”, afiliat oligarhilor fugari Victor și Viorel Țopa, un proiect care „a fost lansat pe piață de fosta prietenă a lui Baghirov de la Chișinău, ce activează acum sub acoperire de jurnalist”. Potrivit autorului, din grupul de la „Propaganda” fac parte mai multe personaje obscure care, până în prezent, au fost „spălate” și puse la treabă exact după aceeași schemă. Printre numele menționate de Nichituș figurează Sergiu Mocanu, Ion Sturza, Marin Ciobanu, Tatiana Răducanu, Domnica Manole, Victor Pușcas, Sergiu Sagaidac etc.

Referindu-se la scoaterea de la naftalină a „păpușei” Gofman prin intermediul emisiunii „Interpol”, moderată de Natalia Morari, Nichituș scrie că „spectacolul” avându-l în calitate de protagonist pe fostul angajat al CNA „s-a deovedit a fi unul destul de ieftin”.

„Gofman nu s-a referit nici la o faptă sau vreo probă care să aducă ceva nou atât în povestea furtului milardului, cât și în povestea spălării de bani. Gofman a acuzat  patru persoane de furtul miliardului (Shor, Plahotniuc, Filat, Platon), dar nu a pomenit nicio faptă pe care s-ar baza acuzațiile sale. Nicio probă, ci doar vorbe goale”, comentează Victor Nichituș.

Referindu-se la conferința de presă a lui Gofman de la Washington, la care a participat doar televiziunea oligarhului Victor Țopa, jurnalistul Nichituș menționează că „structura întrebărilor formulate în așa-zisa conferință de presă denotă că autorii acestui proiect doresc să creeze percepția că ex-colonelul Gofman este un fel de Magnițki al Moldovei. În realitate, dacă ar fi să comparăm aceste două persoane, ne vom convinge cu ușurință că Gofman este exact opusul lui Magnițki”. Astfel, potrivit autorului, „persoanele gen «Gofman» reprezintă, de fapt, ceea cu ce a luptat Magnițki – corupție, spălare de bani și protecționsim”.

Victor Nichituș concluzionează că proiectul „Gofman” nu este unul original, făcând în acest sens trimitere la un alt proiect similar – „Sergiu Mocanu”, lansat în noiembrie 2010 de către condamnații fugari Victor și Viorel Țopa.

„Sunt doua proiecte absolut identice ca și concept, ca implementare și context de lansare. La fel ca și înainte de campania electorală din 2010, Țopii au nevoie de o voce care sa poată face «dezvaluiri» pe care mai apoi să le desimineze prin intermediul presei pe care o controleaza”, scrie Nichituș, adăugând că „în ajun de prezidențiale Gruparea Țopilor are nevoie ca de aer de o voce proaspăta ca să facă noi dezvăluiri”.

Jurnalistul se arată convins că nu există niciun dubiu că ținta „dezvăluirilor” lui Gofman vor fi, în primul rând, oponenții lui Andrei Năstase la prezidențiale. În acest sens, observă Nichituș, declarația lui Gofman că Leancă va fi următorul arestat indică foarte clar asupra acestui fapt. „Gofman va fi bâta împotriva tuturor celor care vor refuza să se alăture vendetei Țopilor contra lui Plahotniuc”, concluzionează cunoscutul jurnalist Victor Nichituș.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. DECLARAȚIE. Omul care l-a ajutat pe Platon să spele $18 miliarde, în brațele grupării Luchinschi-Ţopa-Filat – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.