JAFUL SECOLULUI. Un fost procuror a pronunțat numele unei persoane implicate

Ivan Diacov

Ivan Diacov. Foto: ipn.md

Mihail Gofman, fost angajat al CNA, este unul dintre cei implicați în furtul de proporții din sistemul bancar. Acum însă face „dezvăluirile” sale puțin credibile din cauza unor neînțelegeri în interiorul grupului. Asemenea declarații a făcut în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4 Ivan Diacov, fost procuror al municipiului Chișinău.

„El este unul dintre cei care au furat miliardul. (…) El a avut la o etapă sau alta conexiune. A cunoscut”, a declarat Ivan Diacov, citat de Politics of Moldova.

Mihail Gofman

Mihail Gofman. Captură video: tv7.md

Totodată, Diacov a declarat că nu prea crede în așa-zisele dezvăluiri ale lui Gofman.

„Au rămas mai multe întrebări decât răspunsuri. Întrebarea foarte mare este de ce a ieșit. După cum se vede, situația fierbe în așa măsură încât a fost nevoit să iasă”, a consideră fostul procuror municipal.

În acest context, Diacov a făcut referire la întrebărie care i-au fost puse în emisiune de ce a tăcut până acum, iar răspunsul său a fost puțin convingător. „Declarațiile de la TV nu au convins că e curat și nu a avut atribuție și cineva l-a împiedicat să-și facă meseria”, a spus Diacov.

Din funcția pe care a deținut-o, Gofman ar fi putut să stopeze anumite mahinații, dar nu a făcut-o. „Gofman a deținut o funcție foarte importantă în realitatea R. Moldova. Mașinăria de spălat bani a lucrat ca nicăieri și el era în epicentru și se face vinovat”, a mai declarat Ivan Diacov, care nu a exclus faptul că Gofman va ajunge la pușcărie.

Amintim că Mihail Gofman și-a făcut „dezvăluirile” în două emisiuni moderate de către jurnalista Natalia Morari. După ce a fost citat la procuratură să depună depoziții, a fugit din țară, iar în prezent se află în SUA, sub pretextul că ar fi avut o invitație oficială. Guvvernul SUA a negat însă faptul că are vreo legătură cu vizita privată a acestuia.

Mihail Gofman a intrat în vizorul public în 2014, ca unul din cei mai bogați angajați ai CNA, cu averi care se ridicau la zeci de milioane de lei, imobile și mașini de lux. În presă și în anumite cercuri se vehiculează că Gofman era omul controversatului Veaceslav Platon în CNA, iar prin intermediul acestuia Platon a coordonat spălarea a zeci de miliarde de dolari din Rusia prin bănci și instanțe judecătorești din R. Moldova. Despre același Platon se vorbește tot mai des în ultimul timp ca drept unul dintre beneficiarii furtului de un miliard de dolari din sistemul bancar.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.