Schemele lui Andrei Năstase prin care și-a obținut apartamentele la Chișinău. A făcut uz de fals utilizând numele mamei sale

AnaNastase_carnet

Foto: captură video // „Comisarul”

O nouă investigație cu genericul „Comisarul” dezvăluie că liderul Platformei DA a utilizat numele mamei sale nu numai la spălarea banilor pentru „mișcarea civică”, ci cu mult mai înainte, cu scopul de a-și aranja viața la Chișinău.

Astfel, conform investigației, Andrei Năstase și mama acestuia au recurs la șiretlicuri pentru a obține spații locative la Chișinău, ambii fiind angajați fictiv ai Academiei de Arte.

„În CV-ul liderului Paporului nu veți găsi acest lucru. În schimb în carnetul de muncă al mamei lui Andrei, dar și al lui Andrei este trecută această perioadă artistică. Iată așa o familie multilateral dezvoltată, procuror – artist cu două cărți de muncă, una pe care o trece în CV, iar alta pe care nu o vrea acolo. Una – bună, iar alta pentru combinații”, menționează Gabriel Călin, autorul investigației.

Investigația dezvăluie că familia lui Andrei Năstase a intrat în posesia celor două apartamente printr-o combinație pusă la cale chiar de juristul Andrei împreună cu compozitorul Gheorghe Mustea, din Mândrești, Telenești, fratele Anei Năstas, mama lui Andrei.

„Mustea a ocupat funcția de rector a instituției exact în perioada în care procurorul a fost angajat la facultatea de management artistic în calitate de lector. După ce preacinstita familie Năstase a văzut că ruda lor a obținut o funcție din care pot fi trase dividende materiale aceștia nu s-au sfiit să-l corupă. Mustea l-a angajat pe Andrei și pe mama acestuia doar ca să le poată oferi apartamentele. Lui Andrei 37, iar mamei lui Andrei apartamentul 38”, se arată în investigația „Comisarul”.

Potrivit carnetului de muncă al lui Năstase, acesta ar fi muncit pentru acest imobil câțiva ani,  iar mama sa a primit locuința după șase luni de serviciu. Autorul investigației menționează că aceasta a fost prima schemă în care Andrei Năstase a implicat-o pe mama sa, o sărmană colhoznică cu un stagiu de muncă de peste 30 de ani.

Aceeași investigație povestește și cum a fost aplicată schema de legalizare a proprietății la care a participat judecătoarea Marina Anton, care l-a ajutat pe Năstase la emiterea unei decizii de judecată prin care, în noiembrie 2007, au fost puși în proprietatea apartamentelor Andrei Năstase, mama acestuia și un oarecare Radion Cebotari, nume care apare și într-o altă decizie semnată de aceeași Marina Anton, în cazul privatizării imobilului de pe strada 31 august de către fratele lui Andrei – Vasile Năstase.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.