DECLARAȚIE. „Ostaticul” Dorin Chirtoacă nu are de ce să se teamă

Dorin Chirtoacă a ajuns să fie ostaticul situaţiei la care a contribuit şi el personal, fiind administrat de către unchiul său, Mihai Ghimpu, care de fapt l-a adus în această funcţie.

Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: Dan Guțu / ipn.md

Declaraţiile au fost făcute de către Victor Chironda, preşedintele Grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului privind demiterea primarului general, în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7

„Lucrurile în Capitală au degradat. În Primărie a fost format un clan din angajaţi selectaţi pe criterii de partid sau de rudenie. Sunt peste o mie de oameni ineficienţi. Sunt clanuri care pun la cale scheme, care vor mulge mult timp locuitori Chişinăului. Numai schema cu parcările cu plată trage la un milion de euro. Oamenii de rând aşteaptă cu anii pentru a obţine o permisiune pentru o construcţie simplă, dar cei apropiaţi clanului de la Primărie obţin peste noapte autorizaţii pentru construcţia blocurilor multietajate. Chirtoacă a ajuns ostaticul situaţiei şi nu mai poate schimba nimic”, a declarat Chironda, citat de IPN.

Activistul îl acuză pe Chirtoacă pentru faptul că ar susţine fărădelegile din cadrul Primăriei Chişinău.

„Cei mai buni primari din lume nu au câştigat trei mandate consecutive, iar Chirtoacă le-a câştigat, dar îşi face de cap. În special în cel de al treilea mandat. Ultimul mandat l-a câştigat într-un mod ruşinos, speriind oamenii cu tancurile ruseşti. Nu este un mod european de a câştiga alegerile. El se laudă că nu a făcut niciun primar cât a făcut el. Dar nici un primar nu s-a aflat la cârma Chişinăului atât cât s-a aflat Chirtoacă. El încearcă să se compare cu Karol Shmidt, care a făcut dintr-un sat un oraş. Dar Chirtoacă a făcut dintr-un oraş un sat”, a mai declarat activistul, potrivit sursei citate.

Victor Chironda a spus că referendumul pentru demiterea primarului trebuie să fie interpretat ca un exerciţiu democratic, un drept al cetăţenilor. „Referendumul încă nu înseamnă că Dorin Chirtoacă va fi demis. Cetăţenii sunt cei care vor decide, vor aprecia activitatea primarului. Dacă Dorin Chirtoacă este convins că administrează bine oraşul, atunci nu are de ce să se teamă”, a declarat Chironda.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.