O nouă alianță în Parlamentul de la Chișinău! Scopul care i-a unit pe niște vechi dușmani

PSRM a înaintat moţiune de cenzură, semnată de 34 de deputaţi socialişti, liberal-democraţi şi comunişti.

PSRM_PLDM_PLDM

Colaj: argumentul.info

Moţiunea de cenzură a fost înaintată după ce Parlamentul nu a susţinut iniţiativa deputaţilor socialişti de a include în ordinea de zi de săptămâna viitoare audierea premierului Pavel Filip privind activitatea Guvernului în primul semestru al anului 2016.

„Prim-ministrul Pavel Filip a fost învestit noaptea. Oamenii şi noi, deputaţii, nu am avut posibilitatea să-i adresăm întrebări, să discutăm în Parlament programul de guvernare. A făcut-o repede pe furiş”, a declarat liderul socialist, Igor Dodon, citat de IPN.

Dodon recunoaşte că nu prea există şanse să cadă Guvernul, dar a menţionat că astfel a reuşit să-l aducă pe Pavel Filip la raport în Parlament. „Scopul este ca să vină Filip, Guvernul, şi să raporteze cu ce s-a ocupat în această perioadă”, a menţionat liderul PSRM.

„Politic vorbind, majoritatea parlamentară v-a întins mâna ieri, iar Dumneavoastră astăzi îi răspundeți cu pumnul”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, citat de Realitatea.md.

La rândul său, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menționat că astăzi în Parlament „există două coaliții: coaliția de guvernare și cealaltă coaliție”.

Mă bucur că, în sfârșit, liberal-democrații au aderat la socialiști. Nu e nimic strașnic”, a declarat Diacov, potrivit sursei citate.

Anterior, socialiştii au depus moţiuni simple faţă de opt miniştri din actualul Guvern. Niciuna din cele deja examinate nu a avut susţinerea majorităţii deputaţilor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.