Adulatorul lui Voronin și Filat îl laudă pe Dodon și numește R. Moldova „stat tampon”

Gazetarul român azilant politic la Chișinău Mihai Conțiu, presupus spion al Serviciului român de Informaţii Externe, își continuă opera de adâncire a prăpastiei dintre R. Moldova și România, adulându-i cu aceeași intensitate pe socialistul Igor Dodon și pe comunistul Vladimir Voronin.

Mihai Contiu

Mihai Conțiu. Foto: fb.com/mihai.contiu

Într-un editorial publicat în „Moldova Suverană”, Conțiu scrie că Dodon este o expresie a filonului naţional moldovenesc, a afirmării statalităţii acestei ţări în dimensiunile ei actuale. La fel ca şi Voronin, Dodon a observat că după 2009, RM nu este ocupată de ruşi, ci de româno-americanii care nu permit moldovenilor ca să-şi aleagă liderii doriţi, crede gazetarul.

La fel ca şi Voronin, se vede că şi Dodon a înţeles că iluzia unirii RM cu România este o afacere bănoasă extrem de profitabilă pentru propagandiştii unionişti, că o RM bine consolidată în graniţele ei şi, mai ales, independentă, este o garanţie a suveranităţii şi independenţei României actuale, continuă azilantul politic.

Potrivit lui, RM a fost şi va fi sortită să fie un stat tampon între România europeană şi lumea slavă pusă în slujba securităţii naţionale a României. RM nu poate fi niciodată românească pentru că are… alt cheag naţional şi nu râde ca şi românii la aceleaşi bancuri cu Bulă, îşi plânge altfel morţii şi îşi iubeşte altfel viaţa. În concluzie, mai scrie Conțiu, „moldovenii nu sunt proşti”, ci doar nişte prizonieri nefericiţi ai elitelor lor criminale şi ai unei democraţii impuse cu forţa mai mult de către româno-americani şi mai puţin de ruşii din exterior sau din ei!


HALUCINANT! Îi laudă pe Filat și Voronin și încurajează o alianță PSRM-PCRM-PLDM


Precizăm că Mihai Conțiu, recunoscut de opinia publică drept un personaj pitoresc la Chișinău, după cum a scris și România Liberă, i-a cerut în 2008 azil politic fostului președinte Vladimir Voronin, pe care continuă să-l aduleze la pachet cu Igor Dodon, deși mai ieri îi cânta osanale și proaspătului condamnat Vlad Filat.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.