Parteneriat pentru integrarea în UE, discutat de coaliția de guvernare și PPEM

Coaliția de guvernare a discutat joi cu liderii PPEM despre constituirea unui parteneriat pentru consolidarea eforturilor în contextul integrării europene a R. Moldova.

Moldova-UE

Colaj: ipn.md

În urma întrevederii, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a specificat că „la apelul coaliției a răspuns grupul PPEM. Toată lumea conştientizează că pentru anii care urmează este nevoie de o consolidare mult mai puternică atât în Parlament, cât şi în societate, în acest sens este nevoie de unirea tuturor forțelor proeuropene, de aceea dialogul va continua şi săptămâna viitoare”, a spus Munteanu.

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că  majoritatea parlamentară propune un parteneriat care ar duce la o consolidare.

„PPEM dispune de o experienţă inedită, care ar fi de mare folos pentru parcursul european al țării. Am dispus semnarea unui acord de colaborare. Colegii urmează să discute în cadrul forurilor naţionale pentru a avea mandat de continuare a acestui dialog. Sper că această poziţie comună să continue şi să se soldeze cu succes”, a menționat Lupu.

„Sper că forul suprem al PPEM va oferi un răspuns pozitiv inițiativei noastre. Mizăm pe un parteneriat cu acest partid cu viziuni proeuropene. Sunt ferm convins că vom avea o conlucrare extrem de eficientă”, a afirmat membrul Platformei Social-Democrate pentru Moldova, Ștefan Creangă.

„Propunerea vine în mod special pentru că PPEM are o experiență deosebită dar şi beneficiem de o credibilitate în capitalele europene. Vreau să remarc că această invitaţie este una interesantă, pornind de la ideea că majoritatea deţine suficiente voturi pentru a-şi promova proiectele de legi. Astăzi am discutat doar chestii generale. Avem o decizie a consiliului PPEM în care am hotărât că partidul se află în opoziţie şi de aceea ne vom convoca încă o dată pentru a decide asupra noii inițiative”, a spus președintele PPEM, Iurie Leancă.

Recent, Consiliul Coaliției de Guvernare a hotărât lansarea unei invitații la dialog către toate forțele proeuropene din Parlament pentru identificarea posibilităților de colaborare constructivă și consistentă, în scopul modernizării R. Moldova. PLDM a refuzat joi să participe la întrevederea comună cu coaliția de guvernare și PPEM.

Moldpres

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.