Erdogan: „Îmi pare rău, dar trebuie să respect această cerere”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a răspuns criticilor statelor europene privind măsurile de represiune adoptate în urma loviturii de stat eșuate, reproșându-le că întrețin „prejudecăți” față de Turcia, într-un interviu acordat postului francez de televiziune France 24, potrivit AFP.

AK PARTI GENEL BASKANI VE BASBAKAN RECEP TAYYIP ERDOGAN

Recep Tayyip Erdogan. Foto: rador.ro

„Ei au prejudecăți față de Turcia și vor continua să acționeze cu aceste prejudecăți”, a declarat șeful statului turc. „Sunt 53 de ani de când Europa ne lasă să așteptăm la ușa sa”, a adăugat Erdogan, conform afirmațiilor sale traduse în franceză de postul de televiziune.

Uniunea Europeană a atras atenția că reintroducerea pedepsei cu moartea, evocată de Ankara imediat după puci, ar pune capăt speranțelor Turciei de aderare la blocul comunitar.

„Dacă poporul meu, țara mea, cere fără oprire pedeapsa cu moartea, dacă reprezentanții poporului meu în Parlament spun «da», îmi pare rău, dar trebuie să respect această cerere”, a răspuns Erdogan. „În democrații, suveranitatea aparține poporului”, a adăugat președintele Turciei.

„Nicio altă țară nu a avut atât de suferit în timpul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv în ceea ce privește eliminarea vizelor” pentru cetățenii turci, a spus el, precizând că Turcia a fost „mai bine plasată” decât majoritatea statelor care au obținut aderarea.

În criza imigranților, „am servit ca scut pentru Europa”, iar „ei au făcut promisiuni și nu și-au ținut promisiunile”, a mai afirmat Erdogan.

AgerpresCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.