Fenomenul care va repune pe jar Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat Cod galben de caniculă pentru perioada 24-29 iulie, pe întreg teritoriul republicii. Astfel, temperatura maximă a aerului în orele amiezii va atinge valori de până la +33°C și mai mult.

Canicula

Foto: vremeanoua.ro

Hidrometeorologii au emis pentru perioada 22-29 iulie şi avertizare de pericol excepțional de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

„Oamenii care aleg să meargă la bazinele acvatice din țară sunt îndemnaţi să respecte regulile de comportament pe apă şi să se afle în preajma minorilor. Totodată, pentru evitarea incendiilor, persoanele sunt îndemnate să evite utilizarea focului în prejma lanurilor cu cereale, în apropierea spațiilor forestiere, precum şi aprinderea vegetației uscate și a resturilor menajere”, susține ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situațiilor Excepționale, Diana Ţurcanu, citată de Moldpres.

Potrivit Dianei Țurcanu, dacă temperaturile vor continua să crească şi în următoarele zile, Ministerul Afacerilor Interne urmează să decidă dacă salvatorii vor amplasa corturi de acordare a primului ajutor cetăţenilor.

Pentru perioada caniculară, medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 şi 18.00, purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale, consumul zilnic a circa 1,5 – 2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.