Platforma DA se descompune. Nemulțumiți, veteranii de război o părăsesc

Veteranii de război părăsesc Platforma DA. Decizia a fost luată, cu votul majorității, la ședința Consiliului veteranilor de război, care a avut loc sâmbătă, 23 iulie.

Veterani_Platforma DA

Foto: realitatea.md

„Cu votul majoritar, Consiliul național a votat ieșirea din Platforma „Demnitate și Adevăr”. Decizia a fost luată cu votul majorității. 23 de veterani au votat pentru părăsirea Platformei, 20 contra, iar o persoană s-a abținut”, a declarat, pentru Realitatea.md, secretarul Uniunii veteranilor de război, Radu Prisac, care a precizat că veteranii nu sunt mulțumiți că platforma civică se transformă în una politică.

„Platforma civică «Demnitate și Adevăr» s-a transformat într-un partid. Majoritatea membrilor Plarformei civice au devenit membri de partid. Adică noi am avut careva înțelegeri cu platforma civică, nu cu partidul politic DA. Inițial, Platforma civică a avut unele revendicări, care ulterior s-au transformat în altele”, a menționat Prisac, potrivit sursei citate.

În următoarele săptămâni, potrivit lui Prisac, Consiliul va convoca o adunare împreună cu liderii Platformei DA, în cadrul căreia își vor înainta nemulțumirile.

Sursa citată mai precizează că a încercat să obțină o reacție de la Vasile Năstase, unul dintre liderii mișcării. Acesta însă a spus că nu comentează decizia veteranilor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.