Guvernul Turciei: Fethullah Gulen este chiar mai periculos decât Osama bin Laden

Predicatorul turc Fethullah Gulen, autoexilat în SUA și pe care Ankara îl acuză că este „creierul” puciului eșuat din 15 iulie, este „mai periculos decât Osama bin Laden”, a dat asigurări sâmbătă ministrul pentru Afaceri Europene Omur Celik, relatează Agerpres, citând EFE.

Fethullah Gulen

Fethullah Gulen. Foto: digi24.ro

„Șeful teroriștilor, Fethullah Gulen, este chiar mai periculos decât Osama ben Laden”, a spus Celik într-o intervenție în fața presei, transmisă în direct de postul NTV.

Totodată, agenția Anadolu, citată de AFP, a relatat că un nepot al predicatorului Gulen a fost reținut. Muhammet Sait Gülen a fost reținut la Erzurum (nord-est) în cadrul anchetei privind tentativa de lovitură de stat din Turcia din noaptea de 15 spre 16 iulie, a relatat Anadolu, fără alte precizări.

Pe de altă parte, Celik a reproșat Europei atitudinea sa după puciul eșuat. „Aliații noștri ar fi trebuit să vină să ne viziteze la Ankara”, în semn de sprijin pentru guvern după puci, a spus el. „Trebuie să începem o nouă fază cu aliații noștri din NATO, cu un nou punct de pornire. Lupta poporului turc trebuie sprijinită”, a adăugat Celik.

În ciuda criticilor exprimate, ministrul pentru afaceri europene a subliniat că punerea în aplicare a acordului dintre Uniunea Europeană și Ankara „pe tema refugiaților continuă fără sincope, în ciuda loviturii de stat din Turcia”. Încheiat în martie, acest acord a dus la reducerea afluxului de migranți către Europa occidentală, amintește AFP.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.