OPINIE. Cum a ajuns un „lacheu al rușilor” în marea politică de la Chișinău

Când de gândeşti că Dodon a ajuns în marea politică absolut accidental! Părăsindu-și bosul (V. Voronin – n.n.), s-a pus bine pe lângă V. Abramciuc, preşedinte al PSRM. Ca un adevărat pui de cuc, o înlocuieşte în funcţia de preşedinte al PSRM, apoi în genere o exclude din partid, scrie Valeriu Dulgheru în „Literatura și Arta”.

Vladimi-Putin_Liderii-PSRM

Foto: psrm.md

În alegerile trecute ponderea reală a partidului lui (Dodon – n.r.) în electorat nu a depăşit 10… 15%. Doar din prostia guvernanţilor (dar poate a fost un scenariu!) partidul lui Usatîi este scos din cursă pe ultima sută de metri, iar potenţialii lui alegători s-au dus, evident, în mare parte la Dodon.

Campania electorală a început deja, cu toate că, conform noii legi, ea începe la 1 septembrie cu colectarea celor 25000 de semnături şi continuă cu campania electorală propriu-zisă, cu începere de la 1 octombrie şi până la 30 octombrie.

Postarea lui Rogozin cu anacronica şi irealizabila relansare a legăturilor economice între Rusia şi Republica Moldova (irealizabilă nu din cauză că Republica Moldova nu ar dori, fiind strict necesară bieţilor noştri ţărani, care au pătimit atât de mult în urma embargourilor lui Putin, ci din cauza lui Putin, care mereu încurcă economicul cu politicul, cerând, nici mai mult, nici mai puţin, denunţarea Acordului de Asociere), face parte din campania electorală a lui Dodon. L-aţi auzit pe Rogozin în ultima sa vizită în „gubernia sa” cerând denunţarea Acordului de Asociere drept condiţie pentru relansarea comerţului cu Rusia, cerând în toamnă (e clar de ce în toamnă – după alegeri, dar ţăranul nostru are nevoie acum de piaţa rusească pentru a-şi vinde produsele!) crearea unei comisii interstatale ruso-moldoveneşti. Gogoşi electorale.

În strictă conformitate cu indicaţiile şefilor de la Kremlin, Dodon a „ieşit în popor” pentru a face cunoscute „propunerile salvatoare” ale lui Putin (Rogozin). Într-unul din sate a fost întâmpinat cu pâine şi sare de nişte doamne îmbrăcate în port popular rusesc (cu toate că mai apoi a vorbit cu cei adunaţi în sală în limba română!). În stilul său de lacheu al ruşilor, Dodon le-a vorbit sătenilor că doar cu Rusia putem avea un viitor (nici chiar transnistrenii nu-şi mai văd viitorul cu Rusia atât de luminos după ce le-a redus considerabil pomenile financiare din cauza crizei economice profunde, cu care se confruntă actualmente Rusia), că produsele lor for fi vândute doar în Rusia, că partidul lui nu e la putere şi nu poate face multe (având acces la Putin, ar fi putut face mult cel puţin pentru gastarbe iterii moldoveni în Rusia), iar dacă va fi votat în masă în toamnă, el va aduce raiul (rusesc) şi în Republica Moldova.

Articolul integral, în „Literatura și Arta”, pag. 3

Valeriu DulgheruCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Prezidențiabilul Igor Dodon, acuzat că îl plătește pe „hoitul politic” Iurie Roșca. Detalii! – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.