OPINIE. Cine este, de fapt, Sergiu Sagaidac, eroul din „presa frankfurterilor”?

Discutam de dimineață cu cineva despre credibilitatea tânărului Sergiu Sagaidac, stabilit în Londra. Voi omite unele opinii prea personale dar, la fel ca și mine, interlocutorul, stabilit și el, de altfel, în Albion și-a expus opinia că-i tare straniu tipul, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc.

Andrei Nastase_Sergiu Sagaidac

Sagaidac îl însoțește pe Năstase. Foto: fb.com/AndreiNastaseDA

Este un articol lung, cer scuze pentru cei deprinși cu articole scurte, dar voi încerca cumva să imit logica, haotică de altfel, a tânărului Sergiu.

Sergiu Sagaidac a apărut fix o lună în urmă în vizorul utilizatorilor de facebook. La fel ca și alți eroi promovați de presa supusă frankfurterilor, a fost promovat rapid de membrii pDA și susținătorii acestora. Special am așteptat o lună, deși, la un moment dat, când a zis de familia Bologan, vroiam să-i comentez vreo două. Dar să le luăm pe lung …

Să începem prin a citi atent declarațiile domnului Sagaidac pe pagina sa de facebook din data de 28 iunie 2016, acesta specifică că “după data de 29 septembrie 2014 viața mea a luat o cotitură total neașteptată și multe lucruri stranii începuseră să aibă loc în viața mea. La plecarea din Banca Socială am fost supus intimidărilor, monitorizării, incursiunii în viața privată, interceptării de convorbiri telefonice și poștă electronic, care au continuat pînă la părăsirea teritoriului Republicii Moldova” ,
“de la 29 septembrie 2014 pînă în prezent am avut 5 situații de accident rutier foarte stranii, iar la fiecare adresare la poliția sub conducerea pe atunci a lui Dorin Recean, nu se întîmpla nimic și nu se întreprindea nimic”,
“deseori pățeam situații gen noaptea cînd intram în intersecție să intre o mașină de culoare închisă cu farurile stinse pentru a provoca un accident”,
“… sau situații gen cînd pe hornul casei se toarnă lubrifiant utilizat de automobile care emană fum negru și monoxid de carbon”

Iar din declarațiile ulterioare din data de 01.07.2016 domnul Sagaidac menționează că
acum se pune întrebarea, faptul că Domnul Mihail Gofman a fost concediat din funcția de șef-adjunct al SPCSB pe data de 06 martie 2014 de ziua lui de naștere, și faptul că Mihai Bologan a decedat în condiții stranii pe data de 26 ianuarie 2015 de ziua mea de naștere – este doar o simplă coincidență sau a fost și un soi de “mesaj-cadou”?

În orice postare a acestuia din ultimul timp poți observa că totul ce i s-a întîmplat din momentul de când s-a concediat din Banca Socială sunt acțiuni puse la cale de mafie, mafia care din spusele domnului Sagaidac a ucis cu sânge rece, a intoxicat soții Bologan cu monoxid de carbon anume de ziua lui de naștere, cu un singur scop, să-i transmită mesaj-cadou. Iar accidentele care i s-au întâmplat au fost atît de nespecifice fiecărui șofer din Republica Moldova, încât acesta a înțeles că tot sunt puse la cale de mafie.

Iar el este urmărit, monitorizat, interceptat, iar toate acestea el a aflat de la prieteni, sau poate vocile iau șoptit? Toată ziua domnul Sagaidac postează câte o știre în care cu lux de amanunte descrie cum el și prietenul sau domnul Mihail Gofman, numele căruia în sistemul bancar era sinonim cu cuvîntul “mită” au fost concediați , urmăriți, intimidați, o persoană care nu cunoaște esența acestor publicații, poate cadea ușor prada, manipulării acestui pretins erou.

Îmi pare rău că îndurerata familie a domnului Bologan permite, prin lipsă de acțiune, acestui ins sa folosească tragedia lor, numele domnului Bologan în interes personal, de a-și crea o imagine de salvator al națiunii 🙁

Dacă să analizăm toate declarațiile acestuia, vom găsi numai informații, care anterior au fost publicate în presă, ori informații absurde, ca de exemplu, domnul Sagaidac vorbește de o pretinsă solicitare a informației din partea Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, pe care dumnealui cu mare greu a dobîndit-o în cadrul investigațiilor proprii și insistenței notorii, să analizăm ce ne spune domnul Sagaidac: În luna iunie 2014 îl contactează domnul Eugeniu Gurbulea și îi solicită explicații referitor la solicitarea pe care a făcut-o tocmai în luna aprilie 2014, iar termenul acestei solicitări era în mai puțin de 30 de zile. Apare o întrebare logică: De ce acest colaborator a solicitat în luna aprilie informația și a dat termen în mai puțin de 30 de zile dar cu toate acestea a revenit cu un apel tocmai în iunie? Orice angajat bancar cu experiență vă poate spune că dacă SPCSB din cadrul CNA solicită informație, atunci ei la expirarea termenului te găsesc și de sub pămînt.

Dar în cazul domnului Sagaidac, domnul Eugeniu a așteptat până va fi angajat domnul Sagaidac, a urmat un șir de investigații interne duse de acesta, în final informația, care nu trebuia să fie transmisă CNA a fost adusă domnului Sagaidac, iar acesta repejor s-a oferit să o ducă domnului Gurbulea pe un stick, precum că cei de la tehnologii informaționale au virusat informația. Telenoveliștii brazilieni ar plăti bani pentru așa o istorie!!!

Mai departe și mai interesant … Acest brav colaborator, care a așteptat două luni pînă i se va da informația, se așează pe lucru și nopți la rând timp de două săptămîni analizează acestă misterioasă informație, ca la urmă să fie supus monitorizarii, din partea colegilor. Despre aceasta domnul Sagaidac a aflat din partea unui prieten, care activează în cadrul unei instituții de stat!

Trebuie să fii lipsit de logică pentru ca să dai crezare unor postări de acest tip.

Cineva în general și-a dat întrebarea despre ce vorbește Sagaidac? Ce dezvăluiri a făcut acest tânăr și de ce unele televeziuni au preluat aberațiile acestuia? Despre ce scheme a vorbit acesta cu lux de amănunte? De ce a dezvăluit nume a numai 20 de persoane, care au lucrat în Banca Socială, Banca de Economii, Banca Națională a Moldovei, Moldindconbank, Moldova Agroindbank?

Să analizăm încă o postare a domnului Sagaidac din data de 29 iunie 2016 pe care acesta a scris-o cu ajutorul foștilor colegi, în care cu lux de amănunte a descris etapele fraudei bancare, numai că dacă citești atent ceea ce a scris ”online Sherlock”, numirea președintelui interimar, care anterior ocupase funcția de șef al Direcției Operațiuni, a fost o omitere și o încălcare gravă din partea Băncii Naționale a Moldovei, pentru că din cunoștințele în domeniul bancar pe care le posedă domnul Sagaidac, reiese că Șefa Direcției Operațiuni s-a ocupat cu creditarea persoanelor juridice și nu de deservirea persoanelor juridice, iar Direcția Creditară în bancă nici nu a existat 🙂

Cum să mai ai încredere în tot ceea ce scrie acest Sagaidac, dacă postînd astfel de afirmații și oferind calificative unor persoane din sistenul bancar, acesta operează cu informații false și schimonosite.

De fapt ce poți să ceri de la o persoană ”atât de importantă” încât a fost eliberată din cadrul Băncii Comerciale Române în urma reducerii statelor de personal. Deși domnul Sagaidac nu a fost de acord cu această decizie și a atacat-o în instanță, afirmînd știți că … atenție … eliberarea lui din funcție este o răfuială personală a Conducerii Băncii Comerciale Romîne și din nou aceleași istorii cu incidente, accidente și intimidări 🙂

Sagaidac spune că a lucrat din mai 2014 pînă în septembrie 2014 în calitate de Șef al Secției prevenirea spălării banilor și monitorizarea tranzacților, interviul l-a avut cu Președintele Consiliului de administrare. Urmând logica domnului Sagaidac, Președintele, care este vizat în a doua etapă a fraudei, îl angajează în funcție de Șef de secție prevenirea spălării banilor și monitorizarea tranzacților. Cu ce scop? Să încurce la fraudă? Nu vi se pare că nu are nicio logică angajarea domnului Sagaidac, în contextul în care frauda era în derulare din afirmațiile acestuia?

În toată această perioadă și în perioada de cînd domnul Sagaidac a aflat de pretinsele probleme în rapoartele băncii, a încercat să contacteze conducerea băncii să raporteze aceste nereguli? Sau poate a scris vreo scrisoare anonimă către Banca Națională a Moldovei? Ce a întreprins acest personaj? A da o să zică că îi era frică? De ce să-i fie frică odată ce toate incidentele și accidentele sau început după plecarea sa din Banca Socială, sau poate era în tot acest timp monitorizat, urmărit și intimidat? De ce nu a plecat din bancă mai devreme? Cred că la aceste întrebări trebuie să răspundă domnul Sagaidac.

Eu nu sunt doctor, dar tabloul clinic pe rețelele de socializare ale acestui personaj foarte clar se conturează din basmele pe care acesta le postează pe facebook, sau le preia din alte surse. Mereu le conferă o imagine diabolică parcă ar descrie un film hollywood-ian.

Domnul Sagaidac cu vehemență încearcă în toate chipurile să demonstreze că el nu l-a cunoscut pe Andrei Năstase până pe 7 iulie, cînd a avut loc întîlnirea domnului Năstase în Hyde Park cu diaspora. Măcar sper că nu va nega că-l știe pe Sergiu Tofilat care, am impresia, i-a fost mentorul și călăuza în rîndurile marilor experți și blogeri?

Domnule Sagaidac, chiar îi credeți pe toți de proști? Sau vă credeți mare revoluționar apărut din stejarul PLDM desfăcut cu toporul pe care scrie ”pDA”?

Și încă ceva, nu vorbiți din numele familiilor care au avut de suferit. Mai ales familia Bologan. Că oamenii vă pot da în judecată pentru utilizarea în scopuri meschine a numelor acestora.

Eugen LuchianiucCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

4 răspunsuri

 1. Acest mare ciclu de evenimente duc spre ceia ca opozitia nu a fost niciodata cointeresata de stabilitate si claritate in cazul BEM.

  Apreciază

 2. Sagaidac asta e un fenomen ca alt de Gofman si dupa cum am vazut curent si ca Platon. 3 nebuni implicati direct in furtul miliardului dar care indreapta strelcile spre altii.

  Apreciază

 3. Nu a ramas mult si toti acesti membri a clanului Lucinschi vor ajunge acolo unde le este locul, adica dupa gratii. Iar ceea ca acestia acum se zbat ca pestele pe uscat ne demonstreaza o data in plus ca se simt cu musca pe caciula.

  Apreciază

 4. Sagaidac asta se vedea de la o posta ca umbla cu mata in sac si l-au crezut doar cei mai slabi de fire si de minte!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.