Pavel Filip le-a împrospătat memoria deputaților din PLDM cu privire la furturile de la BEM, Vamă și Fisc

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

Premierul Pavel Filip i-a criticat dur pe autorii moțiunii împotriva guvernului pentru că încearcă doar să destabilizeze în continuare Republica Moldova, iar acuzațiile aduse sunt neargumentate. În acest sens el s-a referit și la așa-zisul stat captiv.

„Ceea ce nu explică autorii moțiunii este cum se face că în acest așa-zis stat captiv au loc acum cele mai importante și curajoase reforme din ultimii ani, reforme care au ca scop consolidarea instituțiilor și a mecanismelor democratice”, s-a întrebat Pavel Filip. În acest sens el s-a referit la Legea procuraturii, care va aduce mai multă independență și forță acestei instituții în lupta contra corupției, și la noul mecanism de numire a judecătorilor la Curtea Supremă de Justiție, și la pachetul de legi pe integritate, care va duce la un mai bun control al averilor persoanelor cu funcții publice.

„Sunt lucruri asumate în cadrul Foii de Parcurs pentru agenda de reforme prioritare, agendă care acum este îndeplinită în proporție de aproape 80%. Dar dumneavoastră, celor din opoziție, vă plac doar epitetele tari, nu și cifrele concrete ori legile adoptate”, a declarat premierul, potrivit hotnews.md.

Totodată, el i-a întrebat pe deputații din PLDM, care au semnat moțiunea, de ce nu au fost la fel de activi înainte de a fi prinși cu furturile de la BEM, din Vamă, de la Fisc.

„Ați uitat că dezastrul la BEM a început exact când această bancă era în administrarea directă a oamenilor PLDM, începând de la instituții până la Consiliul de Administrație? Atunci statul nu era captiv pentru că veneau banii la partid și vă era bine? Sau credeți că dacă v-ați ascuns după socialiști nu vi se mai văd urechile? Vreți să vă povestesc despre cum ați ținut captivă agricultura si v-ați finanțat doar colegii de partid sau sănătatea, unde și aerul din spitale a ajuns să aducă bani în buzunarul firmelor PLDM? Să vă spun despre modul fraudulos în care ați gestionat banii proveniți din asistența externă? Despre toate astea trebuie să se pronunțe cei în drept însă, dar strict politic ar trebui să vă fie cel puțin rușine vouă să vorbiți despre captivitatea statului”, a declarat Pavel Filip.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Oooo daa, iaca acum s-a gasit cineva care sa le dea cartile pe fata la acesti filatisti nenorociti. Dupa declaratiile lui Filip, nustiu daca mai pot exista careva replici, mai ales ca cu totii cunoastem ce bardac era la Vama si FISC pe vremea lui Filat.

    Apreciază

  2. Autorii motiunii de cenzura uita cum a fost statul cind ei conduceau, Dodon cum fura si captura, dar reforme nu facea, pldm-istii la fel, dar acum ? acum ce ? reforme se fac, din buget nu se fura, acorduri cu organizatii internationale se semneaza, nici nu poate merge discutia de stat capturat

    Apreciază

  3. Au cam uitat PLDM-istii ca 6 ani de zile sefia guvernului le-a apartinut anume lor. Iar acum, venind in opozitie, brusc au devenit „reformatori”. Nu suntem chiar prosti 😉 Ne dam seama de unele lucruri.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.