Succesorul lui Nicolae Timofti trebuie să fie unionist?

Candidatul potrivit pentru funcția de președinte al R. Moldova trebuie să fie unionist / proeuropean, astfel încât – atunci când le vorbim oamenilor despre Europa – să le vorbim despre România şi viceversa, susține președinta PNL, Vitalia Pavlicenco, într-un interviu pentru Politik.md.

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco. Foto: pavlicenco.md

„Noi vedem un candidat din afara partidelor, pentru că nu cunoaştem care ar fi după alegeri comportamentul partidului din care ar fi, eventual, candidatul. Pentru că, ulterior, ar putea avea un comportament inacceptabil, prevalându-se doar el personal de succes”, a declarat Vitalia Pavlicenco în interviul citat, unde menționează că echipa PNL cunoaște suficiente persoane din afara partidelor care s-au manifestat drept proeuropene, unioniste şi integre din punct de vedere moral şi spiritual.

Pe de altă parte, Vitalia Pavlicenco și-a exprimat temerea că partidele și-ar putea înainta propriii candidați, fapt ce va rezulta cu o „debandadă mare”. Politiciana admite, în acest context, că unele partide își văd participarea la alegerile prezidențiale din toamnă ca o rampă de lansare pentru alegerile parlamentare.

Întrebată cum crede că va fi campania electorală pentru prezidențiale, Vitalia Pavlicenco a declarat că „bătălia va fi mare”, întrucât „ea se observă de pe acum”. „Noi pledăm pentru democratizarea societăţii şi a instituţiilor statului, pentru că numai astfel pot fi respectate drepturile şi libertăţile cetăţeanului, care poate cere Unirea deschis, liber, fără nicio frică”, a mai declarat Vitalia Pavlicenco în interviul citat.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.