Lituania va sprijini R. Moldova la lichidarea situațiilor excepționale

Ministerul Afacerilor Interne al R. Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Lituaniei au semnat joi, 28 iulie, la Chișinău, un acord de colaborare în domeniul protecției civile și situațiilor excepționale.

Alexandru Jizdan_Zilinskas Tomas

Alexandru Jizdan și Zilinskas Tomas. Foto: moldpres.md

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că prin semnarea acestui acord „părțile se vor putea ajuta reciproc în situații de cataclisme naturale”.

„Tradițional, între cele două Guverne este o colaborare foarte bună și un schimb de experiență în domeniul combaterii criminalității organizate și a fraudelor. Lituania a trecut exact ca și R. Moldova printr-o perioadă de reformare a tuturor sferelor, iar această experiență va fi benefică pentru autoritățile noastre”, a spus Jizdan, citat de Moldpres.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne al Lituaniei, Zilinskas Tomas, a menționat că „va susține și va acorda tot suportul necesar pentru ca țara noastră să continue reformele în sistemul polițienesc, inclusiv combaterea corupției la nivel central”.

Tot joi, oficialul din Lituania a donat țării noastre zece autospeciale de intervenție în situații excepționale, care vor fi utilizate pentru descarcerări, lichidări de incendii și alte intervenții în situații de risc. Autovehiculele au în dotare echipament multifuncțional și vor fi repartizate în raioanele Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Cantemir, Cimișlia, Edineț, Ștefan Vodă, Drochia și Taraclia.

Ministrul Afacerilor Interne din Lituania efectuează o vizită de lucru de două zile la Chișinău, în cadrul căreia va avea mai multe întîlniri cu șefii din cadrul MAI al R. Moldova.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.