Sergiu Harea este noul președinte al Camerei de Comerţ şi Industrie

Noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a R. Moldova este Sergiu Harea. Anterior, acesta a exercitat funcţia de vicepreşedinte al instituţiei. Harea a fost ales joi, 28 iulie, în cadrul şedinţei extraordinare a Congresului CCI.

Sergiu Harea

Sergiu Harea. Foto: chamber.md

Până în prezent, interimatul funcției a fost deținut de către vicepreședintele CCI, Tudor Olaru, după ce, la sfârșitul lunii martie 2016, președintele instituției, Valeriu Lazăr, a demisionat.

Conform Statutului CCI, dacă președintele instituției demisionează, se declanșează procedura de convocare a Congresului extraordinar al CCI, care trebuie să se întrunească cel târziu în șase luni de la plecarea din funcție, pentru a alege un nou președinte.

Potrivit lui Tudor Olaru, cel care a deținut interimatul funcției, Sergiu Harea, deține o vastă experiență în domeniul economic și cunoaște foarte bine principiile de activitate ale CCI.

Sergiu Harea deține studii superioare în domeniul economie, finanțe și contabilitate, notează trm.md. Anterior, el a activat în cadrul mai multor instituții publice, însă din anul 1999 s-a angajat la CCI, în calitate de consultant, ulterior avansând până la funcția de vicepreședinte.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.