VIDEO. Reținerea lui Platon, pe placul Jurnal TV. Declarație: Un ziarist de la Deutsche Welle face partizanat politic

Afaceristul Veaceslav Platon, bănuit de procurori că a fost implicat direct în delapidarea banilor din Banca de Economii, a fost reținut în cadrul unei ample operațiuni internaționale de capturare a acestui „gangster internațional”, însă unii jurnaliști reflectă părtinitor acest fapt.

Sergiu Mocanu

Sergiu Mocanu. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Declarația a fost făcută de către liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, într-o transmisiune video în direct difuzată miercuri seara, 27 iulie.

Potrivit lui Mocanu, Platon, supranumit și „raiderul nr. 1 în CSI”, nu a fost reținut doar în legătură cu miliardul furat din sistemul bancar al R. Moldova. „Miliardul furat e doar un episod din viața acestui gangster internațional”, susține liderul Mișcării Antimafie.

Mai mult, Sergiu Mocanu crede că unii jurnaliști de la Chișinău, printre care menționează și un jurnalist de la Deutsche Welle, au relatat părtinitor cazul reținerii „raiderului nr. 1 în CSI”. Referindu-se la jurnalistul de la Deutsche Welle, Mocanu a spus că acesta face partizanat politic cei din trustul de presă al oligarhului fugar Victor Țopa.

„Când un judecător de instrucțiune a emis un mandat de arest de 30 de zile pentru Platon, el deja era localizat. Li s-a spus: «Emiteți mandat și îl reținem». Nu, aiștia s-au apucat să discute. Un ziarist de la Deutsche Welle scrie: «Numai la patru ore după ce Platon a spus că are informații despre Plahotniuc a fost arestat la Kiev»”. Ei sunt siguri că Plahotniuc s-a înțeles cu Poroșenko, ca Poroșenko să-l aresteze pe Platon. Și asta-i versiunea lor tare. Și o spun cu gură tare. Și ăla lucrează la Deutsche Welle. Ăla distorsionează și publicul american despre ceea ce se întâmplă în R. Moldova, făcând partizanat politic pentru cei de la Jurnal TV”, a declarat Mocanu.

În acest context, liderul Mișcării Antimafie a precizat că „presa din R. Moldova este angajată, este NIT-izată toată, este NIT toată, este emanația clanurilor mafiote, este emanația miliardului furat presa din R. Moldova. Este emanația miliardului furat. Miliardul furat bântuie prin redacții la ora actuală. Sunt redacții în țara asta care au bugete mai mari decât bugetul Procuraturii”.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

5 răspunsuri

 1. Acest Mocanu singur a fost un angajat de-a Topilor, poate inca si acum mai este… Asa ca si Platon si cei de la Jurnal si Platforma, toti sunt dintr-o gasca ce incearca sa prosteasca opinia publica. Sper ca o data cu retinerea si pedepsirea lui Victor si Viorel Topa asta se va finisa.https://www.youtube.com/watch?v=zrhLRxtlw-U

  Apreciază

 2. Fapt ca magarii din clanul lucinschi (topa, filat, platon) au legaturi prin SUA, ceea ce se confirma prin frontier solutions, nu-i v-a scapa pentru mult timp.

  Apreciază

 3. Acuma e clar de ce Jurnal urlă zi și noapte despre acest jaf și tot îl învinuiește pe Plahotniuc, doar ei știu că el este unica persoană care îi poate trage la răspundere pentru că folosesc banii de la BEM pentru interesele lor personale, și a redacțiilor media.

  Apreciază

 4. Retinerea acestui criminal este pe placul tuturor, nu doar a jurnlistilor. Dupa ce a adus tara la cea mai mizera situatie posibila, cred ca poporul va sarbatori zile intregi cind acesta va fi condamnat. Poate va putrezi in puscarie, alaturi de Filat.

  Apreciază

 5. La cum i-a tras Andrei Năstase o limbuță în fund lui Platon se vede clar că au ceva legături și totul iese la suprafață! Pare să să vadă legăturile mai strînse între clanul Mafiot Lucinschi care ne-a furat pînă nu de mult țara de miliarde de dolari!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.