Decis! Veaceslav Untilă va sta la straja banului public

Deputatul liberal Veaceslav Untilă a fost numit vineri, 29 iulie, în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi (CC). Tot vineri, Serafim Urechean a fost eliberat din funcția de președinte al CC, întrucât mandatul său a expirat încă în luna aprilie.

Untila

Veaceslav Untilă. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

Candidatura lui Untilă a fost propusă de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după unele consultări cu fracţiunile parlamentare. Hotărârea Parlamentului despre numirea lui Untilă în funcția de președinte al CC intră în vigoare la data adoptării. Preşedintele Curții a fost numit pe un mandat de cinci ani.

Precizăm că, după ce a fost numit în calitate de președinte al CC, liberalul Veaceslav Untilă a decis să demisioneze din funcția de deputat. Totodată, Parlamentul i-a numit pe Ala Popescu, Petru Rotaru, Andrușca Tamara, Marina Covali și Tatiana Cunețchi în calitate de membri ai CC.


Urechean nu mai este președintele Curții de Conturi


Veaceslav Untilă s-a născut la 15 iunie 1956 în satul Codreanca, raionul Străşeni. A absolvit Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice din Chişinău şi Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. Ulterior, a urmat doctorantura la Academia de Ştiinţe din R. Moldova. La 27 octombrie 2002 a fost ales în funcţia de preşedinte al PL. Din 2005 şi până în 2010 a fost deputat în Parlamentul R. Moldova. În anul 2011 devine vicepreşedinte al PL. A fost decorat cu „Vulturul de Aur”, „Crucea pentru Merit”(Gradul II), „Medalia de argint a Academiei de Ştiinţe din Moldova”, precum şi „Ordinul de Onoare”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.