Fenomenul care va repune pe jar toată țara, de la Naslavcea până la Giurgiulești

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit vineri Codul galben de caniculă până la 5 august curent, avertizând în legătură cu menținerea pericolului excepțional de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Canicula

Foto: vremeanoua.ro

Potrivit SHS, citat de Moldpres, temperatura maximă a aerului în orele amiezii în această perioadă va atinge valori de până la +33°C și mai mult.

În aceste condiții meteo, medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 şi 18.00, purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale, consumul zilnic a 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Totodată, pompierii îndeamnă oamenii să evite utilizarea focului în prejma lanurilor cu cereale, în apropierea spațiilor forestiere, precum şi aprinderea vegetației uscate și a resturilor menajere.

Conform datelor SHS, acesta este al zecelea Cod galben de caniculă emis în perioada estivală a anului curent, penultimul fiind pe 22 iulie.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.