„Șotiile” unui membru activ al Platformei DA. Iată ce spune poliția despre reținerea escrocului

Tot mai multe „șotii” ale escrocului Sergiu Cebotari, membru activ al Platformei DA, încep a ieși la iveală. Astfel, oamenii legii din Nisporeni au recepționat pe numele acestuia tocmai 16 plângeri din partea cetățenilor, care au fost înșelați după ce au muncit în beneficiul lui Cebotari.

Ruslan Ojog

Ruslan Ojog. Captură video: privesc.eu

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă de către șeful-adjunct al Secției urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție, colonel de poliție, Ruslan Ojog.

Omul legii a informat că pe numele reținutului Sergiu Cebotari au fost deschise două cauze penale. Potrivit colonelului de poliție, Cebotari a ignorat cele două citații care i-au fost aduse la cunoștință de poliție.

„Dumnealui a refuzat să se prezinte și atunci organul de urmărire penală a fost obligat să emită o ordonanță de aducere silită care a fost executată astăzi”, a precizat Ruslan Ojog.

Potrivit omului legii, Cebotari este cercetat în calitate de bănuit, nu de învinuit. „Menționez încă o dată că este doar bănuit, nu este învinuit”, a declarat Ojog, menționând că bănuitul este în drept să conteste reținerea sa.

Ruslan Ojog a mai comunicat că, în adresa organului de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Nisporeni, a mai parvenit o plângere a unui cetățean care pretinde că Sergiu Cebotari i-ar fi delapidat averea, în proporții deosebit de mari. Prejudiciul s-ar cifra la peste 400 de mii de lei.

Șeful Secției urmărire penală a IGP a subliniat că „în niciun caz organul de urmărire penală nu a reținut această persoană pe motive că dumnealui ar fi membru sau participant activ al unei organizații politice din țara noastră sau pe motiv că dumnealui ar fi trebuit să prezinte anumite probe unei comisii parlamentare cu privire la circulația ilegală a substanțelor anabolizante”.

Este de menționat că, într-o investigație realizată de portalul Today.md, au fost aduse mai multe probe în care Sergiu Cebotari ar fi mințit mai mulți bătrâni și agricultori din localitățile Bărboieni, Grozăști și Soltănești, din Nisporeni. Le-a luat pământul în arendă și nu le-a dat nimic în schimb, la fel nu a achitat nici salariile celor care au lucrat pământurile.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.