VIDEO. Ce spuneau oamenii acum o lună despre Sergiu Cebotari, cel care a fost arestat astăzi

Unul dintre membrii activi ai Platformei DA, Sergiu Cebotari, ex-director al Serviciului control financiar şi audit intern de la Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, a fost reținut de către ofițerii de la Inspectoratul de Poliție Nisporeni.

Sergiu Cebotari

Sergiu Cebotari. Captură video: tv7.md

Informația a fost confirmată pentru Today.md de către Nicanor Ciochină, șeful IP Nisporeni.

Despre reținerea lui Cebotari a anunțat și Grigore Cobzac, deputat PLDM, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Cobzac susține că a fost anunțat despre reținerea lui Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre contrabanda de la poștă, el fiind membru al comisiei de anchetă a subiectului, spune că avea nevoie de mai multă informație de la Cebotari, dar a aflat că a fost reținut cu jumătate de oră în urmă.

Solicitat telefonic, Nicanor Ciochină, a confirmat informația pentru Today.MD, dar a evitat să ofere mai multe detalii, menționând că va reveni mai târziu.

„Da a fost reținut, iar acum este audiat. După ce vor fi ectuate toate procedurile de rigoare, Cebotari urmează să fie reținut pentru 72 de ore. Reținerea sa are legătură cu cazurile din localitățile, Bărboieni, Grozești și Soltănești”, menționează Ciochină.

Potrivit unor surse Today.md, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, Serghei Cebotari este bănuit într-un dosar pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

Este de menționat că într-o investigație realizată de portalul Today.MD, au fost aduse mai multe probe în care Serghei Cebotari ar fi mințit mai mulți bătrâni și agricultori din localitățile Bărboieni, Grozăști și Soltănești, din Nisporeni. Le-a luat pământul în arendă și nu le-a dat nimic în schimb, la fel nu a achitat nici salariile celor care au lucrat pământurile.

Amintim că în iunie curent, jurnalistul Gabriel Călin publica noi dovezi despre afacerile dubioase ale celor din Platforma DA, cum au jefuit statul și oamenii. Protagonistul investigației lui Călin era chiar fostul angajat al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” Sergiu Cebotari, care vorbea la televiziuni despre presupusele afaceri ilegale cu anabolizante, în timp ce el însuși este un escroc care a mințit bătrâni și agricultori din zeci de sate, deposedându-i de pământ, fără a le da ceva în schimb.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. „Șotiile”unui membru activ al Platformei DA. Iată ce spune poliția despre reținerea escrocului – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.