SUA: Partidul Democrat, ținta unui nou atac cibernetic. Moscova, suspecta nr. 1

Responsabili ai Partidului Democrat din SUA au transmis vineri că au fost ținta unui nou atac informatic, la o săptămână după o vastă scurgere de e-mailuri care a umbrit parțial convenția de învestitură a lui Hillary Clinton, relatează Agerpres, citând France Presse.

PD_SUA

Foto: Paul Holston / ap.org

Comitetul democrat însărcinat cu strângerea de fonduri pentru aleșii din Congres (DCCC) a făcut obiectul unui „incident legat de securitatea cibernetică”, a afirmat responsabila pentru presă, Meredith Kelly.

„Ancheta este în desfășurare. Pornind de la informații pe care le avem până acum, anchetatorii ne-au transmis că există asemănări cu alte fapte recente, inclusiv cu actul de piraterie asupra Comitetului Național Democrat”, a precizat Meredith Kelly într-un comunicat.

DCCC este pe cale să întărească securitatea rețelelor sale și „cooperează cu forțele de ordine federale în privința anchetei în desfășurare”.

Cu trei zile înainte deschiderii convenției democrate, site-ul de dezvăluiri WikiLeaks a publicat la 22 iulie aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile a șapte responsabili ai partidului. Aceste e-mailuri arătau în special neîncrederea și disprețul unor responsabili ai partidului față de Bernie Sanders, fost rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate.


SUA: Partidul Democrat, supus unui atac informatic. Mâna Moscovei?


Moscova este suspectată de către responsabili democrați, precum și de către agenți specializați în securitate cibernetică de faptul că ar încerca să influențeze campanie electorală din SUA în favoarea republicanului Donald Trump prin orchestrarea acestei scurgeri de e-mailuri care au pus Partidul Democrat într-o situație stânjenitoare.

Președintele Barack Obama nu a exclus această posibilitate în această săptămână, în timp ce Kremlinul a negat ferm orice ingerință în campania electorală americană.

FBI a anunțat luni că a deschis o anchetă privind primul atac cibernetic care a vizat Partidul Democrat. Poliția federală nu a vrut să comenteze presupusul nou atac informatic de vineri.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.