Ambasada SUA în R. Moldova laudă guvernarea de la Chișinău

Reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului au fost astăzi lăudați de Ambasada SUA în R. Moldova, care a remarcat pe pagina sa de Facebook mesaj în care menționează eforturile de implementare a reformelor în R. Moldova.

Ambasada SUA_Chisinau

Foto: jurnal.md

Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău vine ca reacție la prezentarea raportului de progres al Foii de parcurs privind integrarea europeană, care reprezintă un angajament al guvernării față de partenerii externi.

„Salutăm eforturile de implementare a reformelor, expuse astăzi de către Speakerul Parlamentului și Prim-ministrul. Suntem mulțumiți de angajamentul lor de a implementa aceste reforme și a recăpăta încrederea cetățenilor Moldovei”, se spune în mesajul Ambasadei SUA la Chișinău, citat de Infotag.

Reamintim că luni, 1 august, speakerul Andrian Candu și premierul Pavel Filip au participat la o conferință de presă comună în cadrul căreia au prezentat succesele guvernării în implementarea condițiilor stipulate în Foaia de parcurs privind integrarea europeană. Andrian Candu a precizat că au fost îndeplinite 74 din 82 de acțiuni. Printre chestiunile în curs de finalizare sunt Codul Audiovizualului, un pachet de legi privind sistemul financiar bancar, evaluarea ANRE și a Băncii Naționale. La rândul său, Pavel Filip a menționat că pentru autorități este importantă calitatea actelor adoptate și nu atât viteza de adoptare. „Rata este sub 100% dar ne-am propus, dincolo de tentația de a adopta 100%, să realizăm și foarte calitativ”, a menționat premierul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.